Konsulenter risikerer 20 år fengsel

Konsulenter og finasielle rådgivere kan risikere 20 års fengsel fra saudiarabiske myndigheter hvis de samarbeider med den amerikanske senatets gransking av LIV Golf og PGA Tour’s sammenslåing, melder Bloomberg.

I følge Bloomberg kan konsulenter og finansielle rådgivere risikere 20 års fengsel fra Saudiarabiske myndigheter hvis de samarbeider med den amerikanske senatets gransking av LIV Golf og PGA Tour’s sammenslåing.

Det amerikanske senatet gjennomfører nå en gransking av sammenslåingen mellom PGA Tour og LIV Golf. Finansielle rådivere og konsulenter som gir råd til Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF) har vitnet om at de står overfor trussel om straff fra Saudi-Arabia: Saudi-Arabia har angivelig truet konsulenter som samarbeider med den amerikanske senatets gransking av den foreslåtte sammenslåingen av PGA Tour og LIV Golf.

Mens forhandlingene mellom Touren, LIV Golf og Saudi-Arabias offentlige investeringsfond (PIF), fortsetter, fortsetter samtidig den amerikanske senatskomiteen med å gjennomføre sin undersøkelse av sammenslåingen av golfens to tidligere stridende fraksjoner.

Imidlertid har konsulenter som gir råd til PIF, vitnet om at de står overfor ‘kriminelle og økonomiske straffer’ hvis de samarbeider. Ifølge en rapport fra Bloomberg News saksøkte PIF sine rådgivere i en saudiarabisk domstol i november i fjor for å hindre konsulentene i å dele informasjon til den amerikanske senatskomiteen for innenrikssikkerhet og regjeringsanliggender.

Denne uken i Washington møtte representanter fra konsulentselskapene McKinsey, Boston Consulting Group (BCG) og Teneo Strategy kongressen.

PIF har vært eksplisitt på at offentliggjøring av informasjon om BCGs og McKinseys og andres aarbeid for PIF er en overtredelse av saudiarabisk lov, som «pålegger kriminelle straffer for å avsløre eller spre slik informasjon, inkludert fengsling i maksimalt 20 år,» sa BCG’s Rich Lesser i et vitnemål. ‘Vi risikerer kriminelle og økonomiske straffer for firmaet og for enkeltpersoner som jobber eller bor i Saudi-Arabia.’

Dette inkluderer 20 års fengselsstraffer for ledere og ansatte som jobber i Saudi-Arabia.

Kilde Bloomberg.com

About the author

Related Posts