Delte ut årets konsulentpriser 2023

Lars Rommen, partner i Konsulentguiden. Foto: Virke

Sopra Steria og FRONT Leadership stakk av med hver sin pris, da Konsulentprisen 2023 ble delt ut under Virke Arena – for fjortende året på rad. 

 

 

– Klart vi blir stolte og glade!

 

– Denne prisen bekrefter at jobben vi gjør blir lagt merke til og verdsatt – og det inspirerer, sier Hege D. Olsnes, som leder Sopra Steria Business Consulting.

Vinnerne av årets konsulentpriser ble annonsert i forbindelse med Virke Arena – Handelskonferansen 21. september. Omstilling, lederutvikling og fornøyde kunder var de viktigste stikkordene, da juryen presenterte sine begrunnelser.

Basert på resultatene i Konsulentguidens undersøkelser av norske IT- og management consulting-selskaper, har juryen hatt fokus på blant annet kundenes vurdering av konsulentenes faglige kompetanse og i hvilken grad oppdraget har løst organisasjonens utfordringer. 

I kategorien Årets konsulentselskap, falt juryens valg til slutt på Sopra Steria.

– Sopra Steria har i en årrekke vært blant Norges mest fremragende konsulentselskaper. De er ledende innen digitalisering, innovasjon og bærekraft – og særlig gjennom EGGS Design og Footprint bistår de private og offentlige virksomheter gjennom den grønne omstillingen, sier juryformann Svein Stavelin.

– Relevant for alle

Konsulentprisen er et samarbeid mellom Virke og Konsulentguiden, og vinnerne kåres av en fagjury som tar utgangspunkt i kundenes egne erfaringer og tilbakemeldinger i Konsulentguidens årlige undersøkelse.

Totalt har over 1500 konsulentkjøpere i privat og offentlig sektor gitt sin tilbakemelding i undersøkelsen. 

Svein Stavelin forklarer at Sopra Steria ligget i toppsjiktet på alle parametrene Konsulentguiden måler innenfor management consulting og IT rådgivning, siden Konsulentprisens oppstart i 2007

Olsnes i Sopra Steria tror de fleste virksomheter i dag har behov for faglig kompetanse og bistand for å klare å omstille seg i tide. 

 

– Twin transition, altså kombinasjonen av den samtidige digitale og grønne omstillingen, er relevant for alle virksomheter – og her er det behov for hastighet. Det er blant annet her vi kommer inn, både for å bistå våre kunder med å legge strategien for fremtidens virksomhet, og hvordan du best gjennomfører den, sier Olsnes.

FRONT Leadership står bak Årets konsulentoppdrag

Kveldens andre pris, Årets konsulentoppdrag, gikk til FRONT Leadership – for deres lederprogram i Storebrand, der de kan vise til en merkbar fremgang.
Selskapet FRONT Leadership har som sin misjon å endre verden ved å gi folk den fantastiske lederen som den enkelte fortjener og som samfunnet trenger.
Gjennom et lederprogram blant annet i Storebrand, kan selskapet vise til signifikant fremgang i praktisk lederskap: Fremgang som kan vise seg som dokumentert atferdsendring hos deltakerne og som legges merke i miljøet rundt lederen.

Lederutviklingsprogrammet vi har utviklet i samarbeid med Front Leadership har bidratt til å forme en utviklingsorientert ledelseskultur som sikrer organisasjonens evne til å tilpasse seg og innovere, sier Live Leer , Head of Leadership and Learning i Storebrand Livsforsikring .

Det er med stor takknemlighet og ydmykhet vi i FRONT Leadership mottar Konsulentprisen 2023. Dette betyr trolig mer enn hva vi klarer å fatte akkurat nå. Dette er en enorm tillitserklæring, og tillit er uendelig mye verd. Tillit er kanskje spesielt viktig i vår bransje, hvor vi får det ærefulle oppdraget å forvalte selskapets aller viktigste ressurs – nemlig ledernes tid og energi, sier Mats Kristensen, Managing Partner i FRONT Leadership

 

 

De andre nominerte i kategorien Årets konsulentselskap var AFF, EY og IBM. I kategorien Årets konsulentoppdrag var InFuture for ISS og KPMG for DNB også nominert.

 

Lars Rommen, partner i Konsulentguiden. Foto: Virke

Om Konsulentprisen

Konsulentprisen er et samarbeid mellom Virke og Konsulentguiden, og prisen har blitt delt ut siden 2007.

 

Årets Konsulentselskap tar utgangspunkt i Konsulentguidens undersøkelse av kundetilfredshet blant landets 50 største selskaper innen Management Consulting og IT. Totalt har over 1500 konsulentkjøpere i privat og offentlig sektor gitt sin tilbakemelding i undersøkelsen.

På bakgrunn av dette har en fagjury vurdert

 

  • konsulentenes faglige kompetanse
  • tjenestenes bidrag til å løse kundens utfordringer
  • kompetanseoverføring til kunden
  • konsulentselskapet evne til å levere i henhold til fastsatte mål


Juryen for Årets konsulentselskap: Juryformann Svein Stavelin, Managing Partner i Aalto Capital; Per Høiby, Managing Partner i First House; Sigri Sevaldsen, Bransjedirektør Teknologi i Virke; Per-Egill Frostmann, Partner i OsloExecutive.

 

Årets konsulentoppdrag har som mål å synliggjøre effekten av konsulentoppgavene i samfunnet. I en bredde av prosjekter valgte juryen ut tre prosjekter for å inspirere og dokumentere viktigheten av konsulentenes rolle i privat og offentlig sektor.

 

Juryen for Årets konsulentoppdrag: Juryformann Svein Stavelin, Managing Partner i Aalto Capital; Per Høiby, Managing Partner i First House; Hans-Henrik Merckoll, Administrerende Direktør i IBM Norway; Sigri Sevaldsen, Bransjedirektør Teknologi i Virke; Per-Egill Frostmann, Partner i OsloExecutive.

 

Full oversikt over tidligere års vinnere, finner du her

About the author

Related Posts