Inn i ledelsen i Sopra Steria

fadsf

­–Konsulentbransjen må gjenoppfinne seg selv før den kan hjelpe til med å forandre verden, sier Torbjørn Larsen som vil lede arbeide med digital forretningsutvikling hos Sopra Steria.

 

– Bransjen må gjenoppfinne seg selv for å kunne være en positiv drivkraft for digital transformasjon og utvikling av virksomhetene vi jobber for. Vi skal ut på en svært spennende endringsreise, sier Torbjørn Larsen.

 

Larsen påpeker at verden står midt i en brytningstid.

 

– Jeg har to snart voksne barn på vei ut i en verden, som virkelig har vist seg fra sin uforutsigbare side de siste årene. Jeg pleier å si til dem at det som tok oss hit ikke er det som tar oss videre, sier Larsen.

 

Han mener Norge har en unik mulighet til å vise verden hvordan et digitalisert velferdssamfunn ser ut:

 

– Vi har tradisjonene, de finansielle ressursene, digitalt kompetente innbyggere og politikere, og en offentlig sektor med stor tillit i befolkningen, sier Larsen.

 

Han understreker at digital transformasjon ikke er et IT-prosjekt, men et organisasjonsutviklingsprosjekt, der virksomheter i privat og offentlig sektor må settes i stand til å ta ansvar for egen skjebne.

 

Mening og lidenskap

To ting Larsen ikke kan leve uten, er mening og lidenskap.

 

– Jeg må oppleve at jobben min gir mening og er verdifull for andre mennesker. Å bidra med digitaliseringen av Norge gir meg begge deler. Lidenskap skaper engasjement, og engasjement smitter og skaper bevegelse, og uten bevegelse står verden stille, sier han.

 

 

Evangelist for digital transformasjon

Larsen går til en sammensatt rolle med å være en «evangelist» for digitalisering og hjelpe ledergrupper med å ta de riktige skritt når de skal utvikle sin virksomhet. I tillegg vil også Larsen ha en sentral rolle i å utvikle Sopra Steria videre.

Viktig kompetanse inn i toppledelsen
Administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti, er svært glad for å få Torbjørn Larsen med på laget.

 

– Torbjørn er en av landets mest erfarne teknologiledere, med erfaring fra både privat og offentlig sektor. Han er en sterk og tydelig person og innovatør som har satt sine klare spor i norsk samfunnsliv. Hos oss skal han hjelpe våre kunders toppledere med å forstå hva digital transformasjon betyr for dem og bistå dem på deres endringsreise. Han blir sentral i vår utvikling til å bli den foretrukne partneren for store norske virksomheter og den beste arbeidsplassen for konsulenter, sier Rusti.

 

Og legger til:

– Torbjørn har evnen til å utvikle kompetente og bærekraftige organisasjoner. Hans lidenskap og engasjement kommer til å være til stor nytte for våre kunder og for oss. Sopra Steria skal være en pådriver for digitaliseringen av Norge, og Torbjørn vil bidra til å sette innovasjon og verdi i sentrum for alt vi gjør. Vi er derfor svært glade for at han blir vår nye direktør for digital transformasjon.

 

Torbjørn Larsen har bakgrunn fra programvareindustrien og har 25 års erfaring fra ledelse og rådgivning i privat og offentlig sektor Han kommer fra rollen som Chief Transformation Officer i Mestergruppen, og har tidligere blant annet vært IT-direktør i NAV, Vice President IT i Cisco, CIO i TANDBERG og assisterende direktør ved OsloMet. Larsen er utdannet Master of Science fra NTNU i Trondheim og har også en Master in Technology Management fra NTNU/MIT.

 

 

 

 

 

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply