Experis blir del av IT-markedet i Tromsø

– Nord-Norge er i stor vekst. Det vil vi være med på, sier Trygve Solem, direktør i IT-konsulentselskapet Experis. Nå åpner selskapet kontor i Tromsø.

Trygve Solem, direktør i IT-konsulentselskapet Experis, mener at det vil være vekst i regionen i flere sektorer, og peker på energi, havnæring, industri og offentlig sektor.
-Vi vil være med og bidra i denne veksten og har som ambisjon å etablere oss med et titalls konsulenter i årene fremover,sier Solem.

– Tromsø har et sterkt utdanningsmiljø innen IT og stort rekrutteringsgrunnlag for IT-kompetanse. Det gjør byen og regionen ekstra spennende for oss. Vi får dessuten hyggelige tilbakemeldinger fra lokale aktører som etterspør lokal IT- og utviklerkompetanse. Vi gleder oss til å samarbeide med næringsliv og offentlig sektor, sier Solem.

Experis planlegger også så raskt som mulig å lansere utdanningsprogrammet Experis Academy i Tromsø. Det 15 måneder lange graduate-programmet gir nyutdannede IT-utviklere opplæring og praktisk erfaring hos kunder.

Programmet består av tre måneder med skole og 12 måneder med spesialisering med lønn hos en av Experis’ samarbeidspartnere. Etter endt spesialisering kan deltakerne få tilbud om fast jobb enten direkte hos kunden eller som konsulent i Experis. Vi er i gang med det første kullet allerede etter sommeren 2023, sier Solem.

– IT-utdanningen på universiteter og høyskoler gir studentene et solid teoretisk grunnlag. Likevel opplever mange at de trenger praktisk trening og veiledning for å bli relevante i arbeidslivet. Derfor samarbeider vi med bedrifter om å gi nyutdannede den praktiske kunnskapen de faktisk trenger. Vi håper programmet vil bli en suksess i Tromsø, slik det er i andre byer, sier Solem.

Experis er et hurtigvoksende konsulentselskap i IT-bransjen. Experis har i dag rundt 700 konsulenter og partnere i hele landet, og tilbyr rådgivning, utvikling og forvaltning. Experis har samarbeidet lenge med offentlige og private virksomheter, og har den senere tiden blant annet utdannet cybersikkerhetseksperter i samarbeid med politiet i et innovativt samarbeidsprosjekt.

– Det som bidrar til vår vekst og som gjør oss annerledes er menneskene, vi skal være Norges hyggeligste konsulentselskap, og det mener vi at vi er. Vi har blitt Great Place to Work-sertifiserte flere år på rad og vi jobber kontinuerlig med å være det beste stedet å jobbe, sier Solem.

Experis åpner etter planen de nye kontorene 1. mai i Strandgata 9, og er i ferd med å ansette avdelingsleder for Tromsø-kontoret.

About the author

Related Posts