Ny leder i Sopra Steria

Sopra Steria har et av landets største miljøer for designdrevet innovasjon. Nå styrker de satsningen ytterligere med erfarne Anette Grande Urhamar som ny leder for området Xperience.

Sopra Steria har et av landets største miljøer for designdrevet innovasjon. Nå styrker de satsningen ytterligere med erfarne Anette Grande Urhamar som ny leder for området Xperience.

–Vi opplever en stor vekst i etterspørselen innen designdrevet innovasjon og smidig utvikling fra våre kunder. Vi er derfor veldig glad for å ansette en såpass dyktig og erfaren leder for området Xperience, sier administrerende direktør i Sopra Steria Skandinavia, Kjell Rusti.

Anette Grande Urhamar har over 18 års erfaring som både leder og konsulent innen digitalisering, tjenesteinnovasjon og forretningsutvikling, og hun sier at hun ser frem til å bidra til Sopra Sterias visjon og hjelpe kunder på sin digitaliseringsreise fremover:

– Vi jobber i en tid der digitalisering er noe av det viktigste på agendaen for virksomheter i både privat og offentlig sektor og samfunnet vårt som en helhet. I min nye rolle vil jeg få muligheten til å kunne utvikle kundene våre og bidra til at de tar strategisk gode valg for virksomheten sin innen alt fra bærekraftig innovasjon til digital transformasjon.

Designdrevet innovasjon

Xperience-området i Sopra Steria er i kraftig vekst, med over 120 teknologientusiaster innen design, teknologi og rådgivning. Kjell Rusti mener en sammensetning av disse fagområdene vil bli viktigere fremover.

– Når utviklingstakten går opp, og beslutninger må tas raskere og hyppigere, vil en designdrevet tilnærming og prosess bidra til en god oversikt over hvilke områder virksomheter bør prioritere, sier Rusti, som mener tverrfagligheten i Xperience er nøkkelen:

– Med den tverrfaglige kompetansen i Xperience, kan man ha et helhetlig og kontinuerlig fokus på sluttbrukere og deres behov, og dermed også ta valg som er verdifulle for våre kunder, sier Rusti.

Urhamar er enig, og mener designdrevet innovasjon med bruker i fokus, kan løse mange samfunnsutfordringer.

– Innovasjon drevet av hva brukere og kunder trenger og ønsker seg, skaper bedre løsninger for alle parter. Design bør derfor inngå i alle ledd av innovasjonsløp, fra idé til ferdig produkt, sier hun.

Folkene er viktigst

Selv om Urhamar ser frem til å ta fatt på oppgavene, er førsteprioritet nå å bli kjent med nye kollegaer.

–Jeg gleder meg til å ta fatt på alle de viktige oppgavene som venter, men aller først ser jeg frem til å bli kjent med alle mine nye kollegaer, både hos Sopra Steria og våre kunder. Jeg motiveres av å være omgitt av kompetanse, åpenhet, teknologi og kreativitet, og det har vi heldigvis mye av her i Sopra Steria, avslutter Urhamar.

About the author

Related Posts