Stor EU-kontrakt til Unisys og Steria

Unisys og samarbeidspartner Steria får jobben med å modernisere EUs skatt- og tollnettverk.

Unisys og Steria skal modernisere EU-landenes skatt- og tollnettverk. De to leverandørene skal erstatte EUs gamle kommunikasjonsplattform med en fleksibel, kostnadseffektiv løsning. Kontrakten kan være verdt over en halv milliard kroner, og skal styrke EU-landenes kamp mot skattesvindlere. Avtalen kan fornyes årlig i til sammen tre år.

Blir mer gjennomsiktig

– Dette er et både spennende og viktig prosjekt, der vi skal bidra til modernisering av EUs infrastruktur, øke hastigheten på kommunikasjonen mellom landene og redusere kostnader, sier Bart Steukers, administrerende direktør for Unisys på kontinentale Europa.
Det er Unisys som skal lede prosjektet. Prosjektet skal transformere måten EU jobber med skatt og toll på over landegrensene. Den nye plattformen vil styrke samarbeidet mellom de 28 medlemslandene, og gjøre skatt- og tollforhold mer gjennomsiktig.

1,2 milliarder overføringer

Plattformen utgjør en felles inngangsport for medlemslandenes ulike skatt- og tollapplikasjoner, og tillater landene å dele informasjon og bekjempe svindel og økonomisk kriminalitet. I 2011 håndterte den gamle kommunikasjonsplattformen til EU-kommisjonens generaldirektorat for beskatning og tollunion (DG Taxud) over 1,2 milliarder dataoverføringer mellom medlemslandene.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply