Konsulentselskaper på topp i Great place to work

Norges beste arbeidsplasser er kåret. På topp plassering blant hvor det er best å jobbe ligger flere konsulentselskaper.

Best ut kom Sopra Steria med 1. plass kategorien Norges beste arbeidsplass over 500 ansatte:

– Vi skal være det beste konsulentselskapet for de beste konsulentene. Derfor har vi hele veien jobbet systematisk med å styrke kulturen vår og legge til rette for at alle medarbeidere kan ta ut sitt potensial. Dette er noe som skaper trivsel, engasjement og stolthet. Vi vet at fornøyde konsulenter gir gode resultater både for våre kunder og for oss, og vi vil gjerne takke våre kunder for at våre medarbeidere trives så godt hos dem, sier Rusti.

Her er listen over de beste arbeidsplassene i kategorien:

  1. Sopra Steria
  2. Reitangruppen
  3. McDonald’s
  4. Bouvet
  5. Norgeshus

For andre år på rad har landets største IT-konsulentselskap gått helt til topps i kåringen av Norges beste arbeidsplasser.

Hele 201 virksomheter med til sammen 31.000 medarbeidere deltok i årets kåring i regi av Great Place To Work, der Sopra Steria for andre år på rad vant kategorien for bedrifter med mer enn 500 ansatte. Selskapet har de siste 11 årene blitt rangert blant landets 10 beste arbeidsplasse

 

– Dette har vi klart gjennom å hele tiden rekruttere, utvikle og beholde de flinkeste hodene, noe som gjør oss i stand til å levere det beste innen digitale transformasjonstjenester og bli en tillitsvekkende samarbeidspartner. På den måten har vi klart å unngå de tradisjonelle voksesmertene som gjerne kommer underveis, sier Rusti.

 

– Deling i DNA-et

HR- og strategidirektør Solfrid Skilbrigt forteller at delekulturen, kjent under navnet Power of Sharing, er selve grunnpilaren i Sopra Sterias organisasjon. Hun understreker at det er nettopp gjennom deling at kunnskap får verdi.

 

– Organisasjoner der folk vokter kunnskapen sin vil aldri lykkes på sikt. Kunnskap blir fort utdatert. Både regjeringen og partene i arbeidslivet snakker om viktigheten av å legge til rette for livslang læring. Gjennom Power of Sharing gjør vi nettopp det. I Sopra Steria har målet vårt vært at kunnskapsdeling skal være en del av oss. Derfor har vi bygget en internkultur som oppmuntrer til deling, engasjement og kontinuerlig utvikling, sier hun.

 

Det eksisterer en rekke formelle og uformelle arenaer for deling og læring i Sopra Steria, fra frokostseminarer og fagkvelder til hytteturer og andre sosiale sammenkomster. For noen uker siden arrangerte de ansatte en egen kunnskapsdeledag, Rubiks, der over 400 satt av en lørdag til å lære og lære bort.

 

–Du er aldri ferdig utlært og du har et ansvar for å holde deg oppdatert. Samtidig har vi som arbeidsplass et ansvar for å tilrettelegge for et arbeidsliv der ingen går ut på dato, men der erfaring og kompetanse utveksles for å spille hverandre gode. Vi har skapt et økosystem for læring som gjør at de som jobber her kan være helt i front av utviklingen i sine fag, sier Skilbrigt.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply