Konsulentprisen 2017

I en fullsatt sal på Continental kåret bransjen det beste oppdraget siste 10 år. I tillegg ble det delt ut priser for Årets konsulentselskap, Juryens pris og Årets ærespris.

For Accentures løpende og betydelige bidrag i vår digitale utvikling valgte juryen å  gi Accenture prisen for 10-årets oppdrag:

I 2008 ble Accenture tildelt årets konsulentpris på bakgrunn av sitt arbeid med Altinn. 10 år senere regnes prosjektet fortsatt som et av de mest utfordrende, samtidig mest vellykkede prosjektene i norsk konsulentbransje.

 

Siden 2008 har mye skjedd. Norge fremstår i dag som blant de digitalt ledende land. Den viktigste grunnen til dette er mulig er at Altinn nå brukes som en plattform for utviklingen av en hel rekke nye tjenester for statens ulike virksomheter:Accenture har siden begynnelsen vært en viktig del av denne offentlige digitale transformasjonen.

 

Årets konsulentselskap 2017

EY vant i kategorien Årets konsulentselskap 2017. På bakgrunn av en kvantitativt undersøkelse gjennomført av Konsulentguiden, blant konsulentkjøpere i offentlig og privat sektor, ble AFF, EY og Sopra Steria valgt ut som de selskapene som scoret best.

– Vinneren er kjent for å levere store og små prosjekter til viktige private og offentlige virksomheter i Norge innenfor det store fagområdet vi kaller prestasjonsforbedring. I Norge er denne delen av virksomheten vokst sterkt til mer enn 300 konsulenter, hvorav en stor andel er kvinner. EY betegnes som en av verdens mest attraktive arbeidsgivere i professional services segmentet, sa juryformann Svein Stavelin, da han delte ut den prestisjetunge prisen.

 

I tillegg ble det delt ut priser for Juryens pris, Årets ærespris:

Juryens pris gikk til AFF for Solstrand programmet, som i mange år har vært på Financial Times rangering over de 50 viktigste lederutviklingsprogrammene i verden. Siden oppstart for mer enn 60 år siden har programmet vært aktuelt, innovativt og toneangivende både pedagogisk og tematisk.

 

Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria fikk Juryens Ærespris for sin lange, omfattende og betydningsfulle innsats for den norske konsulentbransjen.

 

Kjell Rusti har vært konsulentleder som har gått fra å være forsker til amanuensis til toppleder i noen av de største konsulentbedriftene i Norge. I sin siste jobb har han siden 1998 vært med på å gro selskapet fra 200 medarbeidere til 1250 med en tilsvarende sterk vekst i topplinjen. Han er dermed også den lengst sittende topplederen i bransjen.

 

Årets jury har bestått av:

  • Svein Stavelin ( Juryformann): Managing Partner Incepto
  • Hans-Henrik Merckoll: Director and Country General Manager IBM
  • Per Høiby Managing Partner First House
  • Tale Skjølsvik, Førsteamanuensis i økonomi og ledelse, Høyskolen i Oslo og Akershus, doktorgrad i consulting
  • Trond Kristiansen, partner i Semco, tidligere leder i AT Kearney
  • Per-Egill Frostmann, partner i Storform AS, foreleser på BI, forfatter av bøker om ledelse
  • Anne Cathrine Røste, partner Konsulentguiden

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply