IT- og Konsulentbransjen samler seg om en bransjepris

Konsulentguiden har inngått samarbeid med Den Norske Dataforening om prisutdelingen Rosing/Konsulentprisen 2018.

«Målet er å samle hele IT- og konsulentbransjen rundt en bransjepris», sier generalsekretær Christian Torp i Den Norske Dataforening.

Rosing-prisene tildeles mennesker som har gjort seg bemerket i det norske IT-miljøet, og har vært delt ut siden 1991 av Den Norske Dataforening. Dataforeningens Kreativitetspris ble delt ut første gang i 1991 og i 1993 fikk prisen navnet Rosing-prisen etter den norske IT-pioneren Fredrik Rosing Bull, Norges første IT-gründer.

 

Konsulentprisen har siden 2007 vært tildelt priser til de beste konsulentselskapene i bransjen.Det er Konsulentguiden som har stått bak denne prisutdelingen.

De nominerte kandidatene blir vurdert ut fra data fra undersøkelsen “Management Consulting – Digitalt perspektiv”, der konsulentkjøpere gir tilbakemelding på kjøp av tjenester.

– Rosing er den mest kjente prisen for IT bransjen og Konsulentprisen er den mest kjente for Konsulentbransjen. Ved å slå disse sammen får vi en felles pris for bransjen i Norge, sier juryformann Svein Stavelin, managing partner i Incepto. Stavelin har i flere år ledet juryen i Konsulentprisen gjennom den krevende oppgaven å finne frem til årets beste konsulentoppdrag.
Jo flere som står bak og støtter dette, jo bedre er det, sier Stavelin.  

 

Rosing/Konsulentprisen deles ut på Continental 17. oktober. Prisene åpnes for nominasjoner 1. april.

Arrangementet i 2018, vil som i tidligere år være et non-profit arrangement.

Årets prisutdeling

Det vil i år deles ut 6 priser:

  • Rosing/Hedersprisen
  • Årets Konsulentselskap
  • Årets Toppleder 
  • Årets IT-direktør/-leder
  • Årets Konsulent
  • IT-sikkerhetsprisen (et samarbeid med Dataforeningen, ISF og Isaca)

 

Alle nominasjoner blir fremlagt for fagjuryer som vil bedømme bidragene. Rosing/Konsulentprisen 2018 blir delt ut 17. oktober av Den Norske Dataforening og Konsulentguiden på Continental.

Rosing/ Hedersprisen
Hedersprisen deles ut til enkeltpersoner (og i spesielle tilfeller selskaper) som på en fortjenestefull og betydelig måte har bidratt i utviklingen, markert og preget norsk konsulentbransje nasjonalt eller internasjonalt over en lengre periode.

Årets toppleder
Prisen hedrer en toppleder (CxO, administrerende direktør, divisjonsdirektør, o.l.) som har utmerket seg mht. å anvende IT i egen virksomhet. Kandidaten skal ikke bare ha vist god forståelse for hvordan IT kan bidra til å utvikle eller forbedre virksomheten, men også foretatt prioriteringer og fattet beslutninger som har gitt resultater.

Årets IT -direktør/-leder
Prisen hedrer en IT-leder (IT-direktør, CIO, CTO) som har utmerket seg gjennom sin innsats for å bidra til utvikling av virksomheten i form av forretningsutvikling og innovasjon, eller rett og slett at man bidrar til “operational excellence” gjennom effektive prosesser og tjenesteleveranser på forretningssiden.

Årets IT-sikkerhetspris

IT-sikkerhetsprisen er et samarbeid med ISACA og ISF for å skape interesse for og for å markere betydningen av IT- og informasjonssikkerhet.

Prisen tildeles kun virksomheter, produkter eller tjenester som hører til i, eller er utviklet i, Norge. Juryen kan i helt spesielle tilfeller gi prisen til enkeltpersoner som alene har utført handlinger som har hatt stor betydning for IT- og informasjonssikkerhet i Norge siste året.

Årets konsulentpriser
Konsulentoppdrag  innenfor ulike områder innen Management Consulting vil bli vurdert:

-Juryen kommer særlig til å vektlegge effekten av konsulentoppgaven, sier Svein Stavelin.

– Det legges også vekt på faglig dyktighet, at oppdragene skal være av unik karakter i samt at kunnskapsdeling har vært en dominerende faktor i løsning av oppdraget.

I tillegg til nominasjoner kommer juryen til å ta utgangspunkt i undersøkelsen Management Consulting 2018 – Digital modenhet, der konsulent kjøpere gir tilbakemeldinger på tilfredshet ved kjøp av konsulenttjenester.

 

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply