Må betale 574 millioner dollar for sin rolle i opioid-industrien

McKinsey har valgt å inngå et forlik grunnet sin rolle som hjelper til med å markedsføre og øke salget av høyrisikoopioider, inkludert OxyContin.

Bruken av OxyContin og andre smertestillende reseptbelagte opioider har blitt en epidemi i USA, og får skyld for titusenvis av dødsfall. McKinsey har nå valgt å inngå et forlik grunnet sin rolle som hjelper til med å markedsføre og øke salget av høyrisikoopioider, inkludert OxyContin. Denne avtalen sikrer nærmere 500 milliarder dollar til amerikanske delstater for å takle krisen.» Midlene fra forliket skal brukes til å adressere effektene av opioidepidemien i deltakerstatene.

Kevin Sneader, Global Managing Partner i McKinsey, sier i en pressemelding:: “Vi valgte å løse denne saken for å gi rask og meningsfull støtte til samfunn over hele USA. Vi beklager dypt at vi ikke i tilstrekkelig grad erkjente de tragiske konsekvensene av epidemien som utspilte seg i samfunnene våre. Med denne avtalen håper vi å være en del av løsningen på opioidkrisen i USA. ”

McKinsey videre forpliktet seg til å avstå fra å akseptere fremtidige klientforpliktelser knyttet til oppdagelse, utvikling, produksjon, markedsføring, markedsføring, reklame, tilbakekalling, tilbaketrekking, overvåking, salg, forskrivning, bruk eller misbruk ethvert opioidprodukt. Firmaet har også blitt enige om å delta i offentliggjøring av dokumenter som relaterer seg til McKinsey’s tidligere arbeid for opioidprodusenter.

 

About the author

Related Posts