Digitale trender

 

Cloud, Big Data og Analytics: Disse IT-trendene vi norske konsulentkjøpere ha.

Konsulentguiden er i gang med en omfattende undersøkelse og vil blant annet se på trekkene i utviklingen innen IT-trender. Konsulentguiden gjorde en tilsvarende undersøkelse i 2018: Kjøpere av konsulenttjenenester ble i undersøkelsen spurt hvilke trender de anså som relevant for sin virksomhet. Trendene på topp i 2018 fra et kundeperspektiv var Cloud, Big data og Analytics.

Aktuelle trender
Trendene på topp i privat sektor var Cloud, Analytics og Big data, mens vi i offentlig sektor finner Cloud, Big data og Robotisering / automatisering. Dette bildet har vært stabilt siden 2018 og det blir spennende å se om utviklingen fortsetter i samme retning.

Aktuelle trender 2017-2018:

-Cloud skaper nå nye forutsetninger for Big Data, analytics og maskinlæring, sier Arnt Aasen, kommunikasjonsdirektør i Webstep:

-Kapasitet, datakraft og skaleringsmuligheter blir gjort enkelt tilgjengelig, alt etter kundens behov og ambisjoner. Vi har etablert et Centre of Excellence på cloud, og vår opplevelse er at kundene nå er kommet over i en ny fase, der mange har gått fra nysgjerrighet og orienteringsbehov til å komme med konkrete forespørsler om rådgivning og bistand. Det har blitt tid for handling. Vi har vært tidlig ute med å bygge opp kapasitet og kompetanse og leverer nå på disse trendene. Oppdragene er flere og etterspørselen er økende, sier Aasen.

Rapporten inneholder videre en benchmark på kundetilfredshet, der de sentrale konsulentselskapene deltar, samt interessante data for konsulentselskapene.

Vil du vite mer om dette eller ønsker du en rapport? Ta kontakt med Lars Rommen på mob: 988 83 746, eller e-post: lars.rommen@konsulentguiden.no

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply