Vil bruke mer biometri mot kriminelle

Informasjonssystemet SIS II lar politiet sette opp varsler, dele biometriske opplysninger og sende ut arrestordre i 29 land.

SIS II er en oppgradering av SIS (Schengen Information System) og gjør det enklere for politimyndigheter i Europa – inkludert Norge – å dele informasjon om kriminelle aktiviteter.
Systemet er utviklet av HP og Steria, med sistnevnte i førersetet. SIS II består av ett fellessystem der informasjon deles samt nasjonale systemer for hvert av landene i Schengen-samarbeidet. Det kan for eksempel bidra til å bekjempe organisert kriminalitet og tyveri og finne savnede personer.

– Vi har bygget opp SIS II helt fra bunnen, i tett samarbeid med EU-kommisjonen. Det sentrale systemet er nå levert, mens de 29 Schengen-landene tilkobler sine nasjonale systemer fortløpende, forteller Ole Marius Steinkjer, forretningsutvikler for biometri i Steria.

Interessen for å bruke biometri til identifisering har økt i flere europeiske land. Det nye informasjonssystemet lar derfor politimyndigheter dele også biometriske opplysninger med sine europeiske kolleger. Politiet kan også legge inn varsler knyttet til konkrete personer eller kjøretøy samt sende ved kopier av arrestordre. Dette gjør det enklere for lokalt politi å arrestere, anholde eller utlevere personer som har begått kriminelle handlinger i et annet land.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply