Stor IKT-avtale med NAV

Steria skal gjennomføre et omfattende IKT-moderniseringsprogram for NAV. Kontrakten er verdt inntil 800 millioner kroner over seks år.

– NAV skal igjennom en stor og viktig IKT-modernisering, noe som stiller store krav til organisasjonen. Steria blir NAVs samarbeidspartner på kundesiden. Vi skal bistå NAV med gjennomføringen av moderniseringsprogrammet og med at alle øvrige oppgaver i etaten ivaretas, sier en strålende fornøyd Trygve Solem, direktør for forretningsutvikling i Steria.

 Etter en anbudsprosess med krevende forhandlinger valgte NAV å gi kontrakten til Steria sammen med underleverandørene Acando og Ciber. Kontrakten løper over seks år og er verdt mellom 650 og 800 millioner kroner. Arbeidet er allerede påbegynt.

 – Moderniseringsprogrammet til NAV er et av de største og viktigste it-programmer i offentlig sektor. Dette er en svært viktig kontrakt for oss, sier Solem i Steria.

750 millioner i 2013

I statsbudsjettet for 2013 har regjeringen foreslått å sette av nesten 750 millioner kroner til IKT-modernisering i NAV. Dette skal gi brukerne bedre tjenester, gjøre det lettere for arbeidsgivere å kommunisere med NAV og redusere tiden de ansatte må bruke på skjemaer.

 Steria vil selv direkte ha ansvar for fire av de fem fagområdene som det skal leveres tjenester på: forretningsrådgivning, prosjektledelse, teknisk bistand og testing, mens underleverandør Acando får hovedansvaret for arkitektur.

 Administrerende direktør Aasmund Frøseth i Acando understreker at NAV-moderniseringen er ett av de mest omfattende IKT-endringsprogrammene i Norge og at gjennomgripende arkitektur er avgjørende for å realisere gevinster og holde kostnader innenfor rammene.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply