Steria inngår fusjonssamtaler med Sopra

Steria og Sopra inngår fusjonssamtaler for å skape et større og sterkere europeisk konsulentselskap, med bredere tjenesteportefølje, geografisk nedslagsfelt og større finansielle muskler.

Det sammenslåtte selskapet vil omsette for 3,1 milliarder euro, og vil med 36 000 ansatte bli blant de ti største konsulentselskapene i Europa.

Administrerende direktør i Steria Skandinavia, Kjell Rusti, sier at en fusjon er klart positiv for medarbeidere og kunder i Skandinavia.

– Det er snakk om en vennligsinnet fusjon av likeverdige selskaper av samme størrelse og antall ansatte, med komplementære tjenester. Resultatet er en betydelig europeisk aktør som vil være relevant for store private og offentlige virksomheter i deres digitale transformasjonsprosjekter, sier han.

Sterias skandinaviske organisasjon blir ikke direkte berørt, siden Sopra ikke er representert i Norge, Sverige og Danmark.

– Gjennom en potensiell fusjon med Sopra vil vi få tilgang til flere store referanseprosjekter innen finans-, transport- og offentlig sektor. Vi vil også få tilgang til internasjonal ekspertise som vil komme våre kunder til gode. Begge selskapene har en kultur der medarbeiderkompetanse er den viktigste ressursen. Dette blir også den viktigste pilaren i den videre strategien, sier Rusti.

Konsernledelsen i det sammenslåtte selskapet kommer til å ha likevekt mellom ledere fra de to selskapene i alle styrende organer. Det nye selskapet vil bli ledet av nåværende konsernsjef i Steria, Francois Enaud. Pierre Pasquier i Sopra blir styreformann i det sammenslåtte selskapet.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply