Skatteetaten.no får innovasjonspris

Nettsiden til Skatteetaten har vunnet Innovasjonsprisen for universell utforming i kategorien interaksjons- og informasjonsdesign.

 – De fleste av oss sliter i møte med det norske skattesystemet. Skatteetaten.no er et viktig steg i riktig retning, lyder rosen fra juryen.

– Målet med prisen er å løfte fram nyskapende løsninger som alle kan bruke. Vi mottok totalt 48 søknader som tilfredsstilte kriteriene for prisen, og nå har juryen kåret seks kategorivinnere. Disse er alle finalister til selve hovedprisen – Innovasjonsprisen for universell utforming – som vi deler ut 18. februar, sier Onny Eikhaug, programleder i Norsk design- og arkitektursenter.

Barne-, likestillings- og inkluderingsminister Solveig Horne, som skal dele ut prisen, understreker at god universell utforming er lønnsomt i mange sammenhenger.

  – Universelt utformede løsninger bidrar til økt inkludering, likeverd og like muligheter. Dette er både bedriftsøkonomisk og samfunnsøkonomisk lønnsomt. Skatteetaten.no viser god universell utforming med stort brukerfokus i praksis, og jeg vil derfor gratulere med denne viktige prisen, sier statsråden.

Ny skattehverdag på nett

Nye Skatteetaten.no ble lansert i 2012 og representerer en ny hverdag for alle som strever med vanskelige skattespørsmål.

x8– Skatteetaten har begynt med det aller vanskeligste, nemlig å gjøre innholdet på nettsiden sin tilgjengelig for alle – også de med kognitive utfordringer. I møte med det norske skattesystemet har de fleste av oss opplevd barrierer, så dette er både gledelig og nødvendig, sier kategorileder for interaksjons- og informasjonsdesign i juryen, Wilhelm Joys Andersen.

Fra tung regelbok til enkel kalkulator

Skatteetaten har gjennom hele utviklingsløpet lyttet til brukerne sine gjennom brukerstudier, workshoper og tilbakemeldinger fra saksbehandlerne. Utfordringen var å presentere tung og komplisert informasjon til brukerne på en lettforståelig måte. For å gjøre dette har skattebyråkratens ordbok blitt sendt igjennom språkkvernen. Der det før var forkortelser, fagterminologi og lange setninger er det nå i stedet klar og enkel kommunikasjon.

  – Dette prosjektet begrenser seg ikke til å handle om klart og forståelig språk. De komplekse regelverket rundt pendlerfradrag er for eksempel blitt omgjort til enkle kalkulatorer. Slike verktøy gjør det mye enklere å finne fram i skattejungelen, sier Andersen.

  I kampen om å vinne selve Innovasjonsprisen for universell utforming skal Skatteetaten.no opp mot Bybanen i Bergen, Høgskolen i Bergen, St. Olavs Hospital og en betalingsløsning utviklet av Melin Medical.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply