Ny motor for innovasjon?

Ledere innen sikkerhet og helsevesen anser 5G som en «game changer».

Hvilke forventninger har næringslivsledere verden over til 5G – neste generasjon mobilteknologi? Hva vil den bety for, og hvorfor vil den tas i bruk, i ulike bransjer? Dette er temaet i Ericssons nye rapport, “Opportunities in 5G: The view from eight industries”.

Rapporten er basert på synspunkter hos mer enn 650 informasjons-, teknologi-, markedsførings- og andre ledere – i åtte bransjer som ventes å bli mest påvirket av 5G.

Flertallet av lederne er avhengige av og investerer aktivt i kommunikasjonsteknologi for å drive frem innovasjon. Så godt som alle (94 prosent) angir neste generasjon mobilnett som viktige for virksomhetens strategiske utvikling.

Å respondere på endringer og utfordringer drevet av nye teknologier som M2M-kommunikasjon, bredbånds-konnektivitet og skytjenester beskrives som en viktig drivkraft i mange av ledernes virksomheter. Et klart flertall indikerer at de vil gjøre betydelige endringer i sine respektive virksomheter for å kunne dra nytte av 5G.

– Nye teknologier som tingenes internett blir integrerte deler av vår økonomi og livsstil, og dette driver frem store endringer i ulike bransjer. 5G vil fremskynde denne transformasjonen og skape nye bruksområder, inntektsstrømmer og forretningsmodeller, sier Rima Qureshi, Head of Region North America og Chief Strategy Officer i Ericsson.

Bransjenes forventinger til 5G:

Bilindustrien: Kjøretøy vil være avhengig av sikre nettverk med høy ytelse

Bedre ytelse, økt sikkerhet og enhet-til-enhet-kommunikasjon forventes å være områdene hvor 5G vil gi reell forretningsverdi. Oppkoblede kjøretøy er den store trenden i bransjen, men mens mange snakker om selvkjørende biler favoriseres GPS med umiddelbare trafikk- og kartoppdateringer mest globalt.

Energibransjen: Vil bidra til å kutte kostnader og sikre anlegg

Høyere produktivitet, raskere markedsintroduksjon av nye produkter og tjenester og økt effektivitet er viktige forretningsbegrunnelser for energiselskapers implementering av 5G. Fjernovervåking og vedlikehold via sensorer blir sett på som den største fordelen ettersom mange aktører ønsker å beskytte aktiva langt unna og i risikofylte omgivelser.

Sikkerhet:  Vil forbedre innbyggernes sikkerhet – til lave kostnader

Virksomheter innen allmensikkerhet forventer at 5G-teknologi og tingenes internett (IoT) vil bidra til å ivareta innbyggernes sikkerhet til så lave kostnader som mulig. Hele 96 prosent sier de allerede investerer for å dra nytte av disse teknologiene. De ser på nye nettverk som kan utvide mulighetene ved oppkoblede enheter og nettverksdeling via 5G for å sikre prioritert kommunikasjon under nødssituasjoner.

Høyteknologi-produsenter: Høyere produktivitet

Med forstyrrelser fra nye aktører og forretningsprosesser som truer produksjonsindustrien, planlegger de fleste av virksomhetene å utnytte 5G-teknologi for å øke produktiviteten, forbedre kundeopplevelsen og introdusere nye produkter og tjenester raskere. Mange forventer at 5G vil bidra til å håndtere risiko via overvåking av aktiva og forbedre sikkerhet og trygghet i fjerntliggende områder.

Internett/Digitalt innfødte: Styrket kundelojalitet

Nettbutikker, sosiale nettverk, digital organisering, samarbeidsverktøy og reise- og delingstjenester oppsøker banebrytende teknologi for å hjelpe dem med å holde seg relevante, tiltrekke seg nye kunder og bygge merkevarelojalitet. Hele 96 prosent bekrefter at de investerer i utnyttelse av 5G, og at en forbedret kundeopplevelse er den mest forventede nytteverdien.

Helsevesenet: Forbedret livskvalitet

Et klart flertall av lederne innen helsesektoren tror 5G vil gi dem muligheter til å implementere nye tjenester og produkter som vil forbedre allmennhetens livskvalitet. 94 prosent sier de vil gjøre betydelige endringer i sine virksomheter for å dra nytte av 5G-nett. Ledere innenfor denne gruppen mener sikkerhet er like viktig som ytelse når det gjelder 5Gs forretningsverdi.

Finansnæringen: Økt produktivitet og kundetilfredshet

Finansnæringen mener 5G vil øke mobil sanntids- og høyfrekvent trading. 84 prosent av lederne uttrykker imidlertid enda større interesse for 5Gs potensiale når det gjelder å drive frem sikrere transaksjoner.

Media og spillbransjen: Ekstremt realistisk opplevelser

Høyeste prioritet for media- og spillbransjen er å glede publikum og holde på dets oppmerksomhet. Dette inkluderer å by på nye altoppslukende opplevelser – f.eks. med ultra-HD 4K og VR på mobile enheter gjennom bruk av høykapasiteten i 5G-nett. Et klart flertall fremhever forventninger om personlig live 360-sending og fast trådløst bredbånd som andre utviklinger innen 5G.

 

Les hele rapporten: Opportunities in 5G: The view from eight industries

5G media kit

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply