Ny administrerende direktør i Abelia

Øystein E. Søreide blir ny leder i Abelia.

– Øystein E. Søreide er en erfaren leder med allsidig bakgrunn fra både privat og offentlig sektor. Hans kjennskap til politikk, næringsliv og organisasjonsliv gjør han svært egnet som leder av Abelia, sier Grete Aspelund, styreleder i Abelia i en pressemelding.

– Abelia har allerede en sterk og viktig stemme i norsk samfunnsliv. Sammen med medlemmer, styre og dyktige kolleger ser jeg frem til å utvikle Abelia videre og bidra til fremtidens verdiskaping, bærekraftig vekst og velferd i Norge, sier Øystein E. Søreide.

Søreide har de siste tre årene være bydelsdirektør i Bydel Grorud i Oslo kommune. Før dette var han byråd for helse og sosiale tjenester i Oslo kommune (H). Han har jobbet flere år i industribedriften O. Mustad & Søn, hvor han blant annet var markedsdirektør for EMEA-regionen. Han har også vært markedsdirektør i flere ideelle virksomheter som UNICEF Norge, CARE Norge og SOS-barnebyer. Fra 2002 til 2008 var han sjefsekretær i Oslo Høyre. Søreide har master i internasjonal markedsføring fra Handelshøyskolen BI og etterutdanning i ledelse fra Solstrand (AFF).

– Etter noen år i politikk og offentlig administrasjon, ser jeg frem til å komme tilbake til næringslivet. Store deler av norsk næringsliv møter stadig mer internasjonal konkurranse, krav om omstilling, og behov for digitalisering. Kunnskaps- og teknologibedriftene har en nøkkelrolle i denne utviklingen, og jeg gleder meg til å jobbe for og med bedrifter som forandrer Norge, sier Søreide i pressemeldingen.

Interessen for stillingen som administrerende direktør i Abelia var svært stor, og styret har hatt en grundig prosess og vurdert mange kandidater.

– I tillegg til lang og bred ledererfaring har Søreide svært god kjennskap til flere av Abelias prioriterte områder, slik som offentlig-privat samarbeid og innovative anskaffelser.  Vi er derfor trygge på at han vil videreutvikle Abelia til det beste både for ansatte og medlemmer, sier Aspelund.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply