Beste arbeidsplass fem år på rad

Med over 2000 medarbeidere på hjemmekontor og nesten 450 nyansatte i 2020, har Sopra Steria for femte år på rad blitt kåret til Norges beste arbeidsplass.

– Vi er ydmyke og stolte. Det handler ikke om å vinne tittelen, det er heller en bekreftelse på vårt gjennomgående arbeid med å forbedre oss. Det at folk har det godt på jobb, til tross for krisetider, det gjør meg svært glad, sier Kjell Rusti, administrerende direktør for Sopra Steria Skandinavia.

Konsulentselskapet gikk til topps i kategorien for de største bedriftene med over 500 ansatte.
Systematisk og langsiktig jobbing

Hva skal til for å bli kåret til Norges beste arbeidsplass? Ifølge Kjell Rusti er det langsiktig arbeid. Great Place to Work måler årlig over 500 norske virksomheter, og dette er første gang en virksomhet kommer på førsteplass fem år på rad.

– Først og fremst så er dette en veldig hyggelig bekreftelse fra våre medarbeidere. Det er undersøkelsen til Great Place to Work og tilbakemeldingene vi får fra rapporten, som teller. Vi tar disse tilbakemeldingene på alvor, og jobber målrettet for å forbedre oss – kontinuerlig. Det er hardt arbeid, og vi kan på ingen måte hvile på laurbærene, sier Rusti.

Sopra Steria har fortsatt sin vekst gjennom pandemien, og tok også inn både 165 nyutdannede og 59 sommerstudenter i tillegg til de mer erfarne nyansatte. Det var derfor knyttet stor spenning til årets kåring, da pandemien har endret arbeidshverdagen til de ansatte i Sopra Steria kraftig. Det var ingen selvfølgelighet at tilfredsheten som arbeidstaker og nyansatt i Sopra Steria faktisk har gått opp i løpet av krisetiden.

– Jeg vil gjerne benytte muligheten til å skryte av de engasjerte folkene våre, og våre ledere. De har alle måttet omstille seg over det siste året, men har tatt utfordringene på strak arm. Spesielt hyggelig er det at så mange av våre nyansatte synes det har vært en flott opplevelse å starte å jobbe i Sopra Steria i en slik omstillingsperiode, sier Rusti.

Stort fokus på aktiviteter og samhold

Gjennom hele pandemien har Sopra Steria jobbet med digitale aktiviteter og eventer «utenfor boksen», med humor og samspill i kombinasjon med faglig påfyll.

– Til tross for vanskelige tider så må man aldri glemme å ha det gøy på jobb. Avbrekk i hverdagen må til, når vi ser at medarbeiderne har så høy produktivitet som de har, sier Rusti.

Han er også opptatt av at kundene er bidragsyter til at konsulentene har det godt på jobb.

– Kundene våre gir oss spennende og utfordrende oppgaver. Når vi ser den faktiske verdien vi skaper for samfunnet sammen med dem, så er det utrolig givende for begge parter, sier Rusti.

About the author

Related Posts