Mer makt og penger til strategiske it-sjefer

Viljen til strategiske it-investeringer øker i norske styrerom, viser en ny undersøkelse.

Fem av seks it-sjefer mener de i stor grad bidrar til verdiskaping i sin bedrift. – It-sjefen blir stadig tettere knyttet til forretningssiden, og får derfor større innflytelse, sier Anders Lindgren i Steria.
Tiden da it-avdelingen kunne gjemme seg i en mørk hule bak gamle pizzakartonger og tomme colaflasker er for lengst forbi. I en undersøkelse Ipsos MMI har gjennomført for Steria forteller norske, svenske og danske it-sjefer at deres ledere i stadig større grad er villige til å investere i it som et strategisk virkemiddel.

– Det siste tiåret har it-sjefrollen blitt stadig mer profesjonalisert. En moderne it-avdeling sitter i bedriftens hjerte og bidrar til å holde forretningskritiske funksjoner i gang. Stadig flere direktører og styreledere erfarer at it-investeringer bidrar til betydelig effektivisering av virksomheten, og da øker viljen til nye investeringer, sier Anders Lindgren, som er markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

I årets undersøkelse svarer 72 prosent av norske it-sjefer at deres ledere er villige til å gjennomføre strategiske it-investeringer, mot 64 prosent i 2011. I Danmar k opplever 69 prosent av it-sjefene en positiv holdning til strategiske investeringer, mens svenske toppledere er litt mer knipne. Like fullt har antall investeringsvillige bedrifter på ett år vokst fra 54 til 57 prosent hos vår nabo i øst.

Større forventninger
– I takt med investeringsviljen stiger også forventningene til hva it-avdelingen skal bidra med. Å oppfylle nye krav fra forretningssiden havner på prioriteringslisten til stadig flere it-sjefer fra år til år, det ser vi tydelig i vår undersøkelseshistorikk, sier Lindgren.

58 prosent av norske it-sjefer forteller at nye krav fra forretningssiden utgjør en betydelig utfordring for dem i år, opp 8 prosent fra i fjor. Samtidig mener hele 84 prosent av it-sjefene at de i svært eller ganske stor grad bidrar til å forbedre sin virksomhets forretningsmessige resultater.

– Det ligger fre mdeles et stort utviklingspotensial i mange bedrifter og virksomheter, og det finnes mange dyktige it-sjefer der ute som er mer enn kapable til å ta utfordringen. Med større investeringsvilje fra styrerommet og administrerende direktør går utviklingen i riktig retning, konstaterer Lindgren i Steria.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply