Lanserer neste generasjon privatsky

– Ikke alle virksomheter kan eller vil benytte offentlige skyplattformer. For dem blir SolidCloud 2.0 en veldig god løsning som tilbyr mye av den samme funksjonaliteten som offentlige skyplattformer har, sier Bjørdal i SopraSteria.

Sopra Steria oppgraderer skyporteføljen sin med SolidCloud 2.0 og blir VMware Cloud Verified

– Dette tar privatskyen til et nytt nivå. Med SolidCloud 2.0 tar vi et langt skritt mot funksjonaliteten som du finner i offentlige skyer, sier Odd Inge Bjørdal, teknologi- og driftsdirektør i Sopra Steria.

Han forteller at flere av konsulentselskapets kunder allerede er på vei over i nylanserte SolidCloud 2.0. Plattformen er tilrettelagt for smidig arbeidsmetodikk, med raskere og mer dynamiske utviklingsløp samtidig som databehandlingen er i en bedriftsintern, egen sky.

– Ikke alle virksomheter kan eller vil benytte offentlige skyplattformer. For dem blir SolidCloud 2.0 en veldig god løsning som tilbyr mye av den samme funksjonaliteten som offentlige skyplattformer har. Her åpnes det for automatisering på alle lag samt selvbetjeningsløsninger. Kundens utviklerne kan for eksempel bestille nye servere direkte med kode, noe som betyr at de raskere kan produksjonssette og levere innovative tjenester og funksjoner til sine kunder, brukere og innbyggere, sier Bjørdal.

Populære containere

I tillegg til infrastrukturtjenester, gjør SolidCloud 2.0 det mulig å samle operativsystem og applikasjoner i pakker, såkalt containerisering. Ifølge Gartner kommer nesten ni av ti globale virksomheter til å bruke containeriserte applikasjoner fremover.

– Dette blir stadig viktigere for applikasjonsutviklere, blant annet fordi utviklingsløpet blir mer effektivt og det blir enklere å strømlinjeforme oppsett rundt test, produkssjonssetting og skalering av applikasjoner. Vi kommer til å se stadig mer av dette, og det er viktig for oss å understøtte våre kunders applikasjonsutviklere på en enda bedre måte, sier Bjørdal.

SolidCloud 2.0 er basert på teknologi fra VMware, som er en av verdenslederne på hyperkonvergerte infrastrukturtjenester. Spesielt spennende fremover er VMware Tanzu, som gir en helt annen støtte til containere og mikrotjenester enn hva som tidligere har vært tilgjengelig i en privat sky.

– Det at VMware har gitt tjenestene våre «Cloud Verified»-stempel, befester kvaliteten på SolidCloud 2.0. Vår implementering av løsningene til VMware, med «infrastruktur som kode» som basis for hele plattformen, sørger for at våre kunder får en effektiv, sikrere og mer stabil skyplattform. Dette er vel også én av grunnene til at vi nylig ble kåret til årets nordiske skypartner av VMware, sier Bjørdal.

 

About the author

Related Posts