Kjøper Visolit

Advania har inngått en endelig avtale om kjøp av Visolit.

Det kombinerte selskapet blir en av de største og raskest voksende IT-tjeneste-leverandørene i Norden, med en total omsetning på over 9 milliarder SEK og 2550 ansatte.

”Vi er stolte over hva vi har bygget med Visolit siden 1997. Vi har en ledende posisjon i Norge, og er en utfordrer på det svenske markedet. Samarbeidet med Advania som er en ledende aktør i Sverige, gjør at vi kan tilby de beste IT-tjenestene i Visolits plattform til begge våre kundebaser”, sier Terje Mjøs, konsernsjef i Visolit.

Begge selskaper er preget av sterkt kommersiellt driv, en unik ekspertise og toppmoderne tjenesteplattformer som muliggjør enda mer konkurransedyktige, skreddersydde IT-tjenester av høy kvalitet til felles kundebase. Videre kommer oppkjøpet til å skape en enda mer spennende og attraktiv arbeidsplass, som er en forutsetning for å kunne ta vare på det talentet som finnes i begge selskap. Arbeidsmiljøet gjennomsyres allerede i dag av entreprenørskap med en desentralisert virksomhet og høyt kundefokus som gjør at ansatte trives.

”Vi er utrolig glade for at vi nå kan slå sammen Advania og Visolit. Sammen tar vi et stort steg mot å bli Nordens mest attraktive IT-tjenesteselskap. Oppkjøpet av Visolit innebærer at vi kommer til å komme enda nærmere våre kunder gjennom et sterkere geografisk nærvær og et bredere og mer konkurransedyktig tilbud”, sier Mikael Noaksson, konsernsjef i Advania.

Fond som forvaltes av Goldman Sachs Asset Management og andre eksisterende Advania-aksjeeiere kommer til å øke sine investeringer i selskapet, mens IK IX-fondet kommer til å gå inn som en ny minoritetsaksjeeier i den kombinerte gruppen etter avslutning av avtalen, og bygge et nytt og sterkt partnerskap med en sterk nordisk ekspertise på IT-tjenester.

Goldman Sachs Bank Europe SE, Sweden Bankfilial fungerte som finansiell rådgiver for Advania. Raymond James fungerte som finansiell rådgiver for Visolit. Avslutningen av transaksjonen forventes i løpet av andre halvår 2021 og er blant annet gjenstand for vurderinger og godkjenning av etterlevelse av konkurranseregler.

Fakta om oppkjøpet

  • Advanias oppkjøp av Visolit gjør selskapet til en av de største og raskest voksende IT-tjenesteleverandørene i nordre Europa.
  • Det sammenslåtte selskapet kommer til å ha en omsetning på over 9 milliarder SEK, cirka 2550 ansatte og kommer til å utnytte både Advanias og Visolits kompetanse for å tilby en bred og dyp portefølje av høykvalitets IT-tjenester som er skreddersydd til hver kundes behov.
  • Målet er å skape Nordens mest attraktive IT-tjenesteleverandør, som drives av eksepsjonelt talent fra begge selskapene, og som gjennomsyres av et entreprenørsmiljø med en desentralisert modell nær kunden.

About the author

Related Posts