kjøper konsulentselskapet Labs i Bergen

Ny ledertrio i Sopra Steria Bergen: (f.v.) Hans-Petter Ulstein, Daglig leder Labs/Leder Application Services, Design og Marketing, Birte Aarestrup, Leder Digital Platform Services, Ruben Nøttveit, Leder Business Consulting : Foto: Sopra Steria

Sopra Steria har kjøpt konsulentselskapet Labs i Bergen. Nå starter en offensiv satsning for å bli det ledende konsulentselskapet for kunder i regionen.

Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria, sier at det har vært en naturlig vekstambisjon å etablere seg med lokal tilstedeværelse i Norges nest største by. Med oppkjøpet av Labs, etablerer Sopra Steria seg med over 50 medarbeidere i Bergen. Rusti er svært fornøyd med å styrke laget med det lokale selskapet, som leverer tjenester innen digitale kundeopplevelser transformasjon.

– Vi har veldig mange felles verdier med Labs. Vi er begge opptatt av å skape den beste arbeidsplassen for våre medarbeidere, og vi har begge et tett og godt samarbeid med kundene våre. Vi kompletterer hverandre meget bra både i forretninger og kultur, sier han.

Totalpakken var utslagsgivende
Labs har over lengre tid posisjonert seg i Bergen som en faglig sterk leverandør innen digital transformasjon og fremtidens kundeopplevelser. Med det menes alt fra strategi og endringsledelse, digital markedsføring og salg, CRM, analyse og kundeopplevelse, til design og utvikling av digitale løsninger for både privat og offentlig sektor. I tillegg har Labs en strategi med å kontinuerlig videreutvikle selskapets kompetanse og kultur for deling. Rusti mener at denne totalpakken var utslagsgivende for at Sopra Steria ønsket å kjøpe selskapet:

– Med Labs får vi et forsprang innenfor kunde og brukerorienterte design- og utviklingstjenester. I tillegg får vi styrket vår tjenesteportefølje med området digital markedsføring. Labs skal være et fundament for videre vekst og vi vil satse bredt i Bergen innenfor alle våre tjenesteområder. Når vi samtidig vokser organisk innenfor områdene forretningsrådgivning, systemutvikling og digitale plattformtjenester, blir vi en aktør å regne med i bergensmarkedet fra første dag, sier han, og legger til:

– Men det er naturligvis kundene som er viktigst. Vi ser på alle våre kunderelasjoner som partnerskap, for sammen tar vi steget inn i fremtiden. Sammen gjør vi de nødvendige omstillingene. Med Labs på laget står vi enda bedre rustet for denne oppgaven i Bergen.

Med oppkjøpet har Sopra Steria som ambisjon å skape en rekke nye arbeidsplasser innen digitalisering i byen. Selskapet har hatt en kraftig vekst på alle sine lokasjoner de siste årene, og de planlegger å fortsette med dette.

– Vi vil vokse raskt også i Bergen, og regner med å bli over 100 konsulenter innen ett år, sier Rusti.

Sterkere krefter i ryggen
Hans Petter Ulstein, daglig leder Labs, sier de er svært glade for oppkjøpet. Når selskapet nå blir en del av Sopra Steria får de også et enormt fagmiljø med over 2100 nye kolleger fra Oslo, Drammen, Stavanger og Trondheim i ryggen. Sopra Steria er også kåret til Norges beste arbeidsplass fem år på rad.

Media Bergen har vært hovedeier i Labs over flere år og er stolt av å se den utvikling selskapet har hatt. Nå skal Labs inn i en ny fase og Media Bergen er av den oppfatning at Sopra Steria er riktig partner for å ta selskapet videre.

– Det at Sopra Steria har i sin strategi at det skal være det beste stedet å jobbe for de dyktigste folkene, resonnerte godt med oss. Sopra Steria har også en sterk kultur for innovasjon og entreprenørskap, noe som passer et mindre og smidig miljø som Labs. Det ble tidlig klart for oss at dette er forankret i alt selskapet gjør, og at dette også tiltrekker seg flere av de dyktigste menneskene. Da er det heller ikke tvil om at man får et godt arbeidsmiljø, en morsom arbeidsplass og de mest spennende prosjektene, sier Ulstein og smiler.

Gir merverdi for kundene
Han er også opptatt av at de eksisterende kundene i Bergen vil få økt tjenestetilbud på grunn av sammenslåingen av selskapene:

– Vi gleder oss til å nå ha et enda sterkere fagmiljø i ryggen overfor våre eksisterende kunder. Dette vil gi merverdi for disse relasjonene i fremtiden. Vi vil fortsette som et selskap med viktig lokalkunnskap om Bergen, og nå med enda sterkere krefter på laget, sier Ulstein og fortsetter:

– Når vi nå blir en del av Sopra Steria sin satsing i Bergen kan vi i Labs bidra til å utvikle regionen med enda flere fremtidsrettede og innovative arbeidsplasser. Det er allerede mange sterke miljøer innen teknologi og markedsføring i Bergen, og denne satsingen vil styrke Bergen ytterligere innen innovasjon og digitalisering.

About the author

Related Posts