Funksjonaliteten i applikasjoner endres for raskt!

Den raske digitale utviklingen øker presset og betydningen for kvalitetssikring, viser rapporten World Quality Report 2015 fra Sogeti, Campgemini og HP.

 

Rapporten viser at organisasjoner nå vier mer oppmerksomhet til kvalitetssikring og testing. Den raske digitale utviklingen øker antall nye applikasjoner som er kritisk for forretningen. Digitaliseringen identifiseres dermed som en tydelig hindring.

55% av alle virksomheter i undersøkelsen anser at deres største utfordring er at funksjonaliteten i applikasjoner endres for fort.  I et forsøk på å ta kontroll over denne utfordring, har IT budsjettet for test og kvalitetssikring økt med 9 %.

 

Sikkerhet og brukeropplevelse har høyest prioritet

 

Rapporten viser, ikke overraskende, at det viktigste formålet for testing er sikkerhet (81%). Den forsterkede bevisstheten rundt sikkerhet er drevet fram av digitale endringer. Sikkerhetstesting har derfor blitt avgjørende for mange organisasjoner.

Brukeropplevelse står imidlertid også høyt på dagsorden. Nesten fire av fem (79%) virksomheter identifiserer brukeropplevelse som en nøkkelkomponent for deres kvalitetssikring. Dette viser et markant skifte. Virksomhetene har innsett den økende betydningen av å tilby sine kunder en sømløs og problemfri opplevelse hver gang de kommer i kontakt med firmaet.

-Årets rapport viser at vi lever i en verden der kundeopplevelse og fleksibilitet er like viktig som å holde tritt med den digitale transformasjonen, gjennom å anvende smidige metoder, kvalitetssikring og DevOps. I dag øker virksomheter sine investeringer i testmiljøer og testdata – det vil si deres økosystem for test der man fokuserer på ende til ende automasjon. Imidlertid må virksomheter forflytte seg fra testautomasjon og økosystemtesting til et integrert og smart livsløp for kvalitetssikring som kan levere synergier for å sikre virksomhetens kvalitet, sier Morten Løvstad, CEO for Sogeti Norge AS.

Kvalitetssikring har blitt kritisk for virksomheter. Flere virksomheter skaper nå nye roller innen tekstfunksjoner. Roller som aldri tidligere har eksistert, som for eksempel Software Development Test Engineers, blir nå introdusert for å imøtekomme behov om økt kvalitetssikring.

-Disruptive teknologier, som for eksempel Internet of Things (loT), Big Data og mobile løsninger transformerer virksomheter fortere enn noensinne tidligere. Bedrifter må handle raskt for å ligge et steg foran, være konkurransedyktige og tilpasse seg nye forretningsideer, mener Løvstad.

 

Årets World Quality Report synliggjør hvor raskt IT-ansvarlige møter de trendene som er med på å raskt forandre vår verden, og de konkrete prosedyrene de arbeider med for å henge med i kravene kundene har, uten å gå på kompromiss med kvaliteten på applikasjoner og brukeropplevelsen.

 

Om World Quality Report:

 

Er en global rapport som har blitt gitt ut hvert år siden 2009. 1560 CIOs, IT-direktører, CDOs/CMOs og testledere fra 32 ulike land har blitt intervjuet.

 

Last ned World Quality Report via www.worldqualityreport.com eller www.sogeti.no/wqr2015-2016

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply