Flere storprosjekter i it-bransjen

Over halvparten av store norske bedrifter og organisasjoner skal sette i gang omfattende it-prosjekter i løpet av 2014, viser en undersøkelse.

Eksperter spår hard kamp om de beste oppdragene og hodene.

Ifølge generalsekretær Per Morten Hoff i IKT-Norge er resultatet av undersøkelsen over forventning:

– Både i privat og offentlig sektor er det veldig store prosjekter på gang. Dette vil uten tvil legge stort press på leverandørene. Det vil også bli kamp om både de gode hodene og de store prosjektene, sier Hoff.

100 it-sjefer deltok i undersøkelsen som konsulentselskapet Steria gjennomførte med markedsundersøkelsesbyrået Rock IT. Deltakerne i undersøkelsen er it-sjefer i større virksomheter i privat næringsliv og offentlig sektor

51 prosent av it-sjefene bekrefter at det planlegges store it-prosjekter på deres arbeidsplass i år. Det er en økning på åtte prosent fra i fjor. I tillegg holder 15 prosent av it-sjefene døren åpen for at behovet for store prosjekter kan dukke opp i løpet av 2014.

– Har ikke råd til å kutte 

41 prosent av it-sjefene i undersøkelsen forteller at de har fått skrudd opp budsjettene sine i 2014. Like mange svarer at budsjettet er tilnærmet uendret fra i fjor. Derimot har 16 prosent mindre penger å rutte med i år. Per Morten Hoff mener it-bransjen er privilegert.

– Mens det snakkes om lavere vekst og tøffere tider i mange bransjer, er IKT på mange måter en motsyklusnæring. IKT er en sterk bidragsyter til effektivisering. I litt mer usikre tider har derfor de fleste bedrifter rett og slett ikke råd til å la være å investere i IKT, sier han.

Betaler gammel teknologigjeld

Ola Holm, leder for strategisk it-rådgivning i Steria, sier at et hektisk år stiller høye krav både til leverandør og oppdragsgiver.

– Opplæring og tilpassing blir særdeles viktig. Dersom kunden ikke klarer å bruke den nye løsningen, forsvinner hele gevinsten ved prosjektet, sier han.

Holm tror at veksten i it-budsjettet er satt i sammenheng med at en del virksomheter sliter med teknologisk gjeld. Dette er aldring og slitasje på teknologien som følge av mange års nedprioritering. Han håper mest mulig av økningen går til it-utvikling.

– De flinkeste virksomhetene ser på it som et verktøy for forretningsutvikling og vekst, i motsetning til dem som ser på teknologien som en kostnad. De førstnevnte er bedre rustet til å møte fremtidens mange utfordringer, sier Holm.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply