Flere med skyplaner i Norge

Annenhver it-sjef forteller at nettskyen har blitt mer aktuell siden i fjor.

– Fleksibilitet og pris driver flere til å prøve skyteknologi, sier Anders Lindgren i Steria.
Nettskyen, også kjent som Cloud Computing, har på ett år blitt mer aktuelt for 46 prosent av norske bedrifter og virksomheter. Det viser en fersk undersøkelse gjennomført av analysebyrået Rock IT på vegne av Steria blant 100 norske it-sjefer.

– Skyteknologi gir en rekke fordeler for mange bedrifter og organisasjoner, blant annet i form av høyere kostnadseffektivitet og mer fleksibilitet, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.
Imidlertid er skyteknologi blitt mindre aktuelt for 10 prosent av respondentene i undersøkelsen. – Du har fremdeles sikkerhetsaspektet. For eksempel er det fremdeles en viss skepsis til å flytte virksomhetskritiske bedriftsservere ut til en ekstern aktør i skyen, men etter hvert som flere får erfaring med å bruke programvare og applikasjoner i nettskyen får vi en gradvis modning, sier Lindgren.

Tilliten øk er
En undersøkelse gjennomført av North Bridge blant internasjonale selskaper viser at fire av fem allerede kjøper programvaretjenester i nettskyen, mens to av fem bruker applikasjoner i skyen. Bare tre prosent av de drøyt 700 respondentene mener Cloud Computing representerer for stor risiko, mens 50 prosent sier de har ”fullstendig tillit til nettskyen” – opp fra bare 13 prosent i 2011.
Muligheten til å skalere teknologien etter behov og betale for reelt bruk er den viktigste enkeltårsaken til at bedrifter velger skyteknologi, ifølge undersøkelsen til North Bridge. Lavere kostnader er også en motivasjon for mange.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply