Flere arbeidsplasser omfavner nettbrettet

På ett år har skepsisen mot nettbrett på arbeidsplassen sunket med nesten 15 prosent.– Det er betryggende at norsk arbeidsliv henger med, sier Anders Lindgren i Steria.

Flere arbeidsplasser omfavner nettbrettet

Oslo: På ett år har skepsisen mot nettbrett på arbeidsplassen sunket med nesten 15 prosent. Samtidig er det snart flere mobile enheter enn mennesker på jorden. – Det er betryggende at norsk arbeidsliv henger med, sier Anders Lindgren i Steria.

44 prosent av norske it-sjefer frykter at ansattes bruk av iPad, Galaxy og andre nettbrett øker sikkerhetsrisikoen, ifølge undersøkelsen ”It-sjefens utfordringer” som Ipsos MMI har gjennomført blant skandinaviske it-sjefer for Steria. For bare ett år siden lå nettbrettskepsisen på 51 prosent.

– At skepsisen går ned er en naturlig konsekvens av nettbrettenes inntog både på jobb og i privatlivet. Mye tyder på at it-sjefer flest har gitt opp kampen mot ”Bring Your Own Device”-trenden, og heller satser på å bygge opp gode sikkerhetstiltak, sier Anders Lindgren, markeds- og kommunikasjonsdirektør i Steria.

Halv million nye nettbrett i 2012

Han påpeker at nettbrettfrykten har vart lenger i Norge enn i resten av Skandinavia, men at norske it-sjefer nå begynner å følge den mer liberale trenden i Sverige og Danmark.

  – Tiden da it-avdelingen dikterte nøyaktig hvilket utstyr du fikk lov å gjøre jobben din på er forbi. For mange, særlig yngre arbeidstakere, er det like naturlig å skrive en rapport fra mobilen som på en stasjonær PC, sier Lindgren. I 2012 kjøpte nordmenn 500 000 nettbrett, viser anslag fra stiftelsen Elektronikkbransjen.

Maskinene tar over

Innen utgangen av 2013 vil det være flere mobile enheter enn mennesker på jorden, ifølge Cisco Visual Networking Index.

  Den gjennomsnittlige mobilbruker eier og bruker tre mobile enheter, viser en måling gjort av Juniper Networks. Én av fem eier flere enn fem enheter. – Dersom en arbeidstaker skal ha tilgang til jobbens nettverk fra opptil et halvt dusin forskjellige mobile enheter, så kan dette bli et problem for it-avdelingen. Internasjonalt har dette fått et navn: ”Mobile Device Overload”, forklarer Lindgren.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply