Finter kåret til landets raskest voksende teknologiselskap

Fra venstre: Trygve Faust-Rolseth, Deloitte, og Magnus Svean Pedersen, Finter AS

Parkerings- og bomselskapet Finter AS som i år stakk av med Deloittes pris som landets raskest voksende teknologiselskap.

Deloittes Technology Fast 50 er en kåring som kårer årlig de raskest voksende teknologiselskapene i Norge. Felles kriterier for alle de rangerte teknologiselskapene, var blant annet at de må ha eksistert i over fire år, og utvikle eller gjøre bruk av ny teknologi som en del av virksomheten. I tillegg må sammensetningen eller bruken av eksisterende løsninger må være innovativ.

I år var det Trondheims-basert Finter AS som tronet øverst på kåringen, med en vekst på over 5000% fra 2018 til 2021.

– Først og fremst er det fantastisk gøy å vinne en slik pris. Både for oss som har vært med å starte selskapet, men også for alle ansatte som har vært med å utvikle produktet til det det har blitt i dag, sier Magnus Svean Pedersen, gründer og styremedlem i Finter.

Fra venstre: Trygve Faust-Rolseth, Deloitte, og Magnus Svean Pedersen, Finter AS

Egenutviklet kamerateknologi

Han forteller at selskapet er et teknologiselskap som jobber innenfor bom og parkering, snarere enn å være et parkeringsselskap som jobber med teknologi. Det har gjort dem i stand til å utvikle en egen kamerateknologi som presist evner å fange opp kjøretøy i bevegelse.

– Det som er kjernen i vårt produkt, er at vi fanger opp kjøretøy når de passerer våre kamerapunkter, enten det er på en fjellvei, parkeringsplass eller i skogen. Både på en fjellvei og en parkeringsplass er det ofte noen som ikke skal betale, men også noen som skal betale. Teknologien vår gjør at vi får inn god data på dette, som vi bruker til å administrere avtaler vi har med oppdragsgivere.

Les mer om Fast 50-kåringen og årets finalister her.

Fra å ha en omsetning på drøyt 1 million kroner i 2018, omsatte selskapet for over 65 millioner i 2021. Svean Pedersen forklarer veksten med en kombinasjon av dedikert salgsarbeid, en teknologi som traff en nerve, samt at mesteparten av det juridiske stien allerede var tråkket opp av parkeringsselskaper.

 

Vant foran Tibber og Bember

For andre år på rad havner strømselskapet Tibber på andreplass i kåringen, mens Bember, som jobber med teknologi i eiendomsbransjen, kapret tredjeplassen.

– Finter er et veldig innovativt, teknologidrevet selskap. Vi er svært imponerte over hva de leverer, hvordan selskapet tenker og hvordan de har jobbet over tid, sier Trygve Faust-Rolseth, ansvarlig for Fast 50 i Deloitte Norge.

Svean Pedersen i Finter sier at vekststrategien fremover blir å fortsette med arbeidet som har gitt dem suksess de siste årene.

– Vi skal fortsette å vokse gjennom aktivt salgsarbeid i hele landet, være ute og kjøre der kundene er, samtidig som vi hele tiden jobber med å utvikle teknologien vår.

 

About the author

Related Posts