Etablerer seg i Drammen

– Drammen er en spennende by i kraftig vekst. Det er et knutepunkt mellom Vestfold, Buskerud og Oslo, og vi ser at det er en økende trend at næringsliv etablerer seg der. Det blir et naturlig sted å plassere oss, sier Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria.

Vil ansette lokal leder

– Med en slik vekst som vi har, er det også en naturlig tanke å etablere seg der vi kan finne gode medarbeidere. Det er mange som bor i drammensregionen, og vi ønsker å tilby medarbeidere som bor her en kortere reisevei, samt lokal tilhørighet, sier Rusti.

Sopra Sterias første prioritet er nå å finne en som kan lede drammenskontoret. Håpet er å finne noen som har tilhørighet i byen. Deretter er målbildet å ansette 50 teknologer – i første omgang.

– Vi er sikre på at det ikke skal bli vanskelig å finne gode medarbeidere. Selv om kontoret blir en «start-up» sammenlignet med Oslo-kontoret, så har medarbeiderne fordelen av at de har noen av Norges største fagmiljøer innen teknologi tilgjengelig bare en kort videosamtale eller togtur unna, sier Rusti.

Planen er å etablere seg sentralt ved Drammen stasjon, så det skal bli enkelt for både medarbeidere og kunder å komme seg til lokalene.

– Vi håper på å være på plass i januar, og derfra vil det gå slag i slag. Vi ser frem til alle mulighetene Drammen vil gi oss, sier Rusti.

SVV: – Samlokalisering er stor fordel

Også kundene i Drammen setter pris på at Sopra Steria utvider sin regionsatsning. Lars Kalfoss, direktør for IT i Statens vegvesen, sier at de er svært tilfredse med at Sopra Steria etablerer eget kontor i byen.

– Grunnen til at Statens vegvesen sin IT-avdeling flytter ut av Oslo med over 100 arbeidstagere, er et politisk vedtak om å flytte statlige arbeidsplasser ut av Oslo. I denne forbindelse ble det besluttet at IT skulle få sitt hovedkontor i Drammen. Over en periode vil også et større antall konsulenter flytte med, slik at vi etter at til slutt blir cirka 300 personer inkludert de innleide, sier han, og fortsetter:

­– Derfor er vi veldig tilfreds med at leverandørene etablerer eget kontor i Drammen. Vi jobber mye i tverfunksjonelle team, og samlokalisering med leverandørene er en stor fordel.

About the author

Related Posts