– Et forbilde!

Juryens begrunnelse:

Ole Iversen fremstår som et forbilde for alle som arbeider i rekrutteringsbransjen: «Juryen pris» gikk til Ole I. Iversen fra Assessit AS.

«Vinneren av juryens pris er en person som kan vise til utmerkede resultater gjennom mange år, som konsulent og som forfatter. Vinneren fremstår som et forbilde for alle som arbeider i rekrutteringsbransjen.

Ole I. Iversen får juryens pris for sitt mangeårige arbeide med å kvalitetssikre rekrutteringsprosesser og arbeidspsykologiske tester i Norge. Som foreleser ved BI har han vært direkte involvert i å heve den faglige kvaliteten blant HR-folk og konsulenter som jobber med rekruttering i Norge. Iversen har skrevet en rekke bøker og fagartikler om emnet og har i flere år hatt en tydelig medieprofil innen dette området. Effekten av hans arbeid har ført til økt fokus på kvaliteten av de arbeidspsykologiske testene som benyttes til seleksjon og utvikling, en mer profesjonell rekrutteringsbransje samt økt kvalitet på de personene som identifiseres og ansettes gjennom en mer systematisk og profesjonell rekrutteringsprosess.»

Om Ole I. Iversen (Dr. BA), Assessit AS:

Ole I. Iversen (født 31. august 1959 i Oslo) er partner i Assessit AS, et selskap han selv var med på å starte i 2002, Iversen er også tilknyttet Handelshøyskolen BI i en deltidsstilling som førsteamanuensis II i organisasjonspsykologi og ledelse. Han har en doktorgrad fra Brunel University, UK i 2002 og er tillegg utdannet cand. polit., ingeniør og bedriftsøkonom.

Han er i dag en av Norges fremste eksperter innen rekruttering og seleksjon og har utgitt flere bøker og artikler innen dette fagområdet, Iversens nyeste bok er nettopp utkommet i starten av februar 2015: «Rekrutterings- og intervjuteknikk,

Om bruk av effektive rekrutteringsmetoder». Han er mest kjent for sitt arbeid med kvalitetssikring av arbeidspsykologiske tester i Norge. Han har vært sentral i arbeidet med å utarbeide standarder for arbeidspsykologiske tester, testbrukere samt for rekrutteringspersonell.

Ole Iversen, Assessit AS ble nominert fordi:

Iversen nomineres for sitt arbeid over mange år med å kvalitetssikre rekrutteringsprosesser og arbeidspsykologiske tester i Norge. Flere tusen av de personene (herunder mange konsulenter) som sitter i norske virksomheter og intervjuer og ansetter mennesker har gått på opplæring hos ham. Iversen har skrevet flere bøker og fagartikler om emnet og har i flere år hatt en tydelig mediaprofil innen dette området.

Effekten av hans arbeid kan i dag sees på tre områder:

  • Økt kvalitet på arbeidspsykologiske testersom benyttes til seleksjon og utvikling i Norge, noe hele bransjen nyter godt av.
  • Økt kompetanse om bruk av arbeidspsykologiske testersom benyttes av konsulenter både til utvikling og utvelgelse. Noe som gjør konsulentbransjen mer profesjonell.
  • Økt kompetanse blant rekrutteringspersonelli norske virksomheter og noe som bidrar til økt kvalitet på de som ansettes.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply