Ærespris til Ola Furu

Ola Furu, administrerende direktør for Capgemini i Norge, er blitt tildelt den prestisjefulle Æresprisen.

Konsulentguidens årlige kåring ble i år avholdt i samarbeid med hovedorganisasjonen Virke og publikasjonen Kapital. Konsulentguidens årlige kåring er møteplassen hvor bransjen feirer gode prestasjoner. Siden 2008 konkurrerer aktører i bransjen om å vinne Årets Konsulentselskap, Årets Konsulent, Juryens Pris og Æresprisen. Administrerende direktør for Capgemini, Ola Furu, ble i år tildelt den gjeve prisen Årets Ærespris.

 Konsulentprisen ble etablert for å belønne fremragende aktører i konsulentbransjen og for å synliggjøre den viktige rollen konsulentene har for verdiskaping i norsk næringsliv og offentlig sektor. Konsulentprisen bidrar både til inspirasjon for ledere og skjerpet konkurranse blant konsulentene for å levere de beste prosjektene.

Juryens sier i sin begrunnelse:

”Vinneren av Årets Ærespris kan vise til fremragende resultater gjennom flere år, som konsulent så vel som leder for et av Norges ledende konsulenthus.  Etter 25 år i bransjen, fremstår vinneren som et tydelig og synlig forbilde for sine ansatte og har et særlig brennende engasjement for studenter og nye konsulenter i selskapet. Som leder for et selskap med mer enn 1200 ansatte i Norge, sies det at han kjenner de aller fleste ved navn og tar hver enkelt på alvor. Ola Furu har i en årrekke jobbet for å bidra til videreutvikling av norsk næringsliv og offentlig forvaltning gjennom utvikling av stadig mer effektive IT-løsninger. Han er genuint opptatt av å realisere de mulighetene som ligger i å tenke globalt for å sikre best mulige løsninger lokalt, for oppdragsgiverne så vel som konsulentbransjen selv. Han har et dypt og ektefølt engasjement for videreutvikling av konsulentbransjen med klare meninger om den videre utvikling på kort og lang sikt”.

Årets jury har bestått av Hans-Henrik Merckoll (leder), direktør for consulting i Every, Per-Egill Frostmann, FMCExecutive, Anne Cathrine Røste, daglig leder Konsulentguiden, Trond Kristiansen, partner i Semco og Tale Skjølsvik, førsteamanuensis i økonomi og ledelse ved Høyskolen i Oslo og Akershus

– ”Jeg er både ydmyk og stolt for å bli hedret med denne utmerkelsen”, sier Ola Furu, administrerende direktør for Capgemini Norge AS. ”Dette er en pris som jeg tar i mot på vegne av alle mine flinke medarbeidere”, sier Furu.

Ola Furu har vært administrerende direktør for Capgemini i Norge siden 2009. I 2011 mottok han Dataforeningens Rosingpris, Årets IT leder, bl a for sin vel gjennomførte snuoperasjon av selskapet.

Konsulentguiden ble etablert i 1996 og har i snart 20 år levert statistikker og analyser over konsulentbransjen i Norge.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply