Stor bærekraftsrangering

Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria, er svært fornøyd med anerkjennelsen fra PAC Innovation Radar. Foto: Sopra Steria

Sopra Steria er kåret til «best i klassen» i Europa på konsulenttjenester innen bærekraft.

«PAC Innovation Radar» står bak kåringen, som vurderer IT-service- og softwareselskaper over hele Europa. Sopra Steria er kåret som best i klassen innen bærekraftsrelaterte konsulenttjenester.

– Dette gjør oss stolte, og vi vil fortsette å kjempe for en bærekraftig, digital utvikling. Det er avgjørende at digitalisering og grønn omstilling går hånd i hånd, sier administrerende direktør i Sopra Steria, Kjell Rusti.

– Denne anerkjennelsen fra PAC Innovation Radar bekrefter at vi er i toppsjiktet innen innovasjon, bærekraft og digitalisering.

Markedet vil ha dobbel omstilling

Rangeringen bygger på at Sopra Steria har markert seg positivt ved å ha

* påvirket grønn omstilling i hele Europa

* et internasjonal ende-til-ende tjenestetilbud tverrfaglig kompetanse

* intelligente verktøy, modeller og rammeverk

* betydelige og viktige referanser

Sopra Steria har de siste årene tatt en rekke grep for å bli en enda sterkere partner for sine kunder innen bærekraftsaspektet. I 2022 ble blant annet Footprint, et selskap bestående av noen av Norges fremste rådgivere innen bærekraft og grønn omstilling, en del av Sopra Steria. Det har akselerert tjenestetilbudet betraktelig.

– Vi ser at markedet har behov for det vi kaller «dobbel omstilling». Det vil si at de skal dekke ESG-spekteret, med spesielt fokus på grønn omstilling, samtidig som de skal gjøre virksomheten digital. Vi har ledende ekspertise innen begge felt, og dette gjør oss unike i markedet, sier Rusti.

Kjell Rusti, administrerende direktør i Sopra Steria, er svært fornøyd med anerkjennelsen fra PAC Innovation Radar. Foto: Sopra Steria

Blant de best posisjonerte

PAC Innovation Radar bekrefter det Rusti sier, da de skriver i sin begrunnelse fra rangeringen at selskaper som utvikler digitale løsninger spiller en sentral rolle i avkarboniseringen av hele økonomien.

Dina Capelle, senior markedsanalytiker i PAC, sier at Sopra Steria nå er svært godt posisjonert:

– Ved å være rangert som «Best in Class», er Sopra Steria blant de best posisjonerte til å hjelpe europeiske selskaper. Det vil minske kundenes miljøpåvirkning og integrere en bærekraftig utvikling i driftsmodellene deres.

About the author

Related Posts