Fart i Sørlandsmarkedet

KPMG henter gründer, konsulent og utviklingsekspert Marit Sæther for å etablere og lede KPMG Advisory på Sørlandet.

 – Regionen er i vekst, det er stor fart i sørlandsmarkedet, og i KPMG fant jeg et miljø som treffer rett i mine verdier, forteller  Marit Sæther som skal  etablere og lede KPMG Advisory på Sørlandet

Det er spennende tider for næringslivet og samfunnet på Sørlandet. Sterk industri, reiseliv, batterifabrikk, havvind og biodrivstoff er bare noen av temaene Marit har på blokka når hun snakker om vekst i regionen.

– Det er rett og slett «go-time» for næringslivet på Sørlandet! Og jeg tror farten, engasjementet og ambisjonsnivået jeg opplever i KPMG er akkurat det som skal til for å svare på behovene vi ser i regionen, sier hun.

Leder for KPMG Advisory, Rune Skjelvan, er glad for å kunne dele nyheten.

– Rådgivningsbeinet til KPMG i Norge har hatt en utrolig utvikling de siste 3-4 årene og har hatt stor suksess i markedet. Det er derfor både logisk og motiverende å få på plass et team som er tett på våre kunder lokalt i Kristiansand. Marit og resten av teamet vil bli et spennende tilskudd til KPMG Sørlandet og vil gjøre oss enda mer relevante for kundene i regionen.

Marit Sæther

«Lykkes ikke kundene, lykkes ikke vi. Det synes jeg er et utrolig spennende avhengighetsforhold å jobbe i.»

Marit er opprinnelig fra Stavanger, men flyttet til Kristiansand som student, og har hatt base der siden. I hennes seneste rolle som grunnlegger og konsulent i Mindo, hjalp hun etablerte virksomheter med å utvikle forretningsmodeller. Hun har mange års erfaring fra strategi- og organisasjonsutvikling, teknologi og prosjektarbeid.

– Alt i alt har jeg gjort ganske mye forskjellig. Fellesnevneren er at jeg hele tiden har jobbet med fremtid og utvikling, det å skape vekst og verdi. Nå gleder jeg meg til å kunne benytte meg av den brede forretnings- og teknologikompetansen til KPMG for å hjelpe sørlandsbedrifter med å utnytte sitt potensiale.

En viktig signering

Leder for KPMG Sørlandet, Gunn Marit Schjetne er stolt av nysigneringen og forteller at Marit vil være en kjemperessurs, både for regionen og selskapet.

– Jeg gleder meg til å få Marit om bord i ledergruppen vår. Hennes store engasjement for mennesker, utvikling og vekst, kombinert med bred erfaring og personlig drivkraft er veldig ettertraktet. Med henne på laget er jeg sikker på at vi får etablert et markedsledende konsulentmiljø her på Sørlandet, sier hun.

Skal ut og rekruttere til satsingen

Det er et stort kompetansebehov i regionen, og sammen med resten av ledergruppen vil Marit jobbe med å rekruttere de beste talentene til det raskest voksende rådgivningsmiljøet i Norge. Totalt teller KPMG Advisory i Norge rundt 700 ansatte. Satsingen på Sørlandet vil dermed bli en del av et stort og solid norsk rådgivningsmiljø som tilbyr ledende tjenester innen risikostyring, økonomisk kriminalitet, cybersikkerhet, virksomhetsstyring, innkjøp og logistikk, forretningsteknologi og ESG.

– Vi utdanner mange flinke folk her på Sørlandet. Utfordringen er å få dem til å bli her etter endt utdanning. For å tiltrekke de beste folkene er det viktig å vise frem at det finnes interessante jobber. Det mener jeg vi kan bidra til med denne satsingen, både i KPMG, men også gjennom verdiene vi skal hjelpe kundene med å skape.

– Alle vet at Sørlandet er et fantastisk sted å feriere, men det er også et utrolig bra sted å bo! Det kan vi kollektivt bli enda bedre på å synliggjøre, legger hun til.

Drives av å skape og utvikle

Marit forteller at hennes drivkraft er å utgjøre en reell forskjell, og å skape positiv utvikling, både for de rundt seg og for kundene.

– Jeg brenner for å bidra til at vi tar ut potensialet vårt, både som mennesker, virksomheter og samfunn. Derfor motiveres jeg av å jobbe med vekst og utvikling. Lykkes ikke kundene, lykkes ikke vi. Det er et utrolig spennende avhengighetsforhold å jobbe i, sier hun.

Full match i KPMGs verdier

Marit forteller at hun over tid har lagt stadig mer merke til KPMG som en tydelig stemme i samfunnsdebatten, både nasjonalt og på Sørlandet. Etter å ha samarbeidet om et strategiprosjekt fikk hun også erfare hvordan KPMG jobbet – og det gav mersmak.

– Det jeg likte fra starten av var hvordan KPMG kombinerer ambisjoner, høye krav til kvalitet og profesjonalitet, med at det er stort rom for smil, energi og personlighet, forteller Marit. Det er en kultur jeg motiveres av og som jeg har lyst til å bli en del av.

Sammen med den nasjonale ledelsen har hun nå satt seg ambisiøse mål for hva hun skal få til. Målet er å telle 25 konsulenter på Sørlandet innen 2025.

– Jeg har en god magefølelse og gleder meg virkelig til å komme i gang!

About the author

Related Posts