Oslo inviterer gründermiljøet

Vil gjøre byen smartere: SmartOslo Accelerator er det første programmet lansert for å skape en dialog mellom Oslo kommune og gründermiljøet.

Hvert år brukes 26 milliarder kroner på innkjøp av produkter og tjenester i Oslo kommune. Nå vil Oslo kommune, Oslo Business Region og Sopra Steria, som står bak SmartOslo Accelerator, finne smartere måter å bruke disse pengene på. SmartOslo Accelerator er et program som skal koble gründere og kommunen sammen for å skape en smartere by.

– Målet er å skape de beste tjenestene for våre innbyggere, og for å gjøre Oslo til en enda flottere by å bo i. For å oppnå dette vil vi engasjere de skarpeste hodene i Oslos gründermiljø, sier byråd for næring og eierskap i Oslo kommune, Geir Lippestad.

Teknologi og innovasjon

En smart by er en tilstand, med summen av mange gode og integrerte løsninger. Samfunns- og teknologiutviklingen går så raskt at kommunen kontinuerlig må endre seg i takt med denne. Teknologi og innovasjon er viktige innsatsfaktorer i arbeidet med å gjøre Oslo «smartere», der for eksempel læring om «the Internet of Things» og annen informasjonsteknologi brukes aktivt og målrettet for å effektivisere tjenesteproduksjonen og heve livskvaliteten til byens innbyggere.

– Oslo kommune eksisterer for innbyggerne, og innbyggernes trygghet og behov må være førende for all utvikling, sier Lippestad, og påpeker at det er behov for gode løsninger for mobilitet, helse, aldersvennlige byrom, utslippsreduksjon og andre tjenester.

Oslo Business Region er et selskap eid av Oslo kommune, som jobber for å øke antallet norske oppstartsvirksomheter med internasjonalt potensiale, og kombinerer entreprenørskapstjenester med internasjonal profilering og regional forretningsutvikling. Silje Bareksten, som leder Smart City satsingen i Oslo Business Region, er klar på at kommunen ikke kan finne de beste løsningene eller løse alle problemer alene.

– Oslo Business Region jobber for å øke samspillet mellom oppstartsmiljøet og det offentlige. Ved å legge utfordringer på bordet kan næringslivet foreslå løsninger, sier hun.

Send inn ideer

Konsulentselskapet Sopra Steria er samarbeidspartner med Oslo kommune og Oslo Business Region om programmet. Leder for SmartCity i Sopra Steria, Stina Birkeland, sier at samarbeid som SmartOslo Accelerator er veien fremover:

– Man må invitere brukerne og gründerne inn. Akseleratorprogrammet er rettet mot gründere og startups fordi Oslo trenger flere gode næringslivsaktører, både for å skape arbeidsplasser og innovasjon, sier hun.

Hun påpeker at søknadsfristen er kort, og hun ber derfor de som ønsker å delta om å sende inn sine ideer allerede nå.

 

– Send oss ​​navnet på prosjektet, en beskrivelse av din idé og hvorfor du tror den vil hjelpe Oslo kommune. Forklar hvorfor det er behov for ditt forslag, og hvorfor vi bør nominere deg til kåringen. Vinnerne vinner et to måneders akseleratorprogram, og muligheten til å gjøre Oslo kommune til din kunde!, avslutter hun.

 

Frist for å søke SmartOslo Accelerator er mandag 20. mars 2017.

About the author

Related Posts

Legg igjen et svar

Leave a Reply