Hackathon – nasjonal dugnad for løsning på Covid-19

Helgen 27.-29. mars arrangeres et 48-timers digitalt, nasjonalt hackathon for å finne løsninger på korona-krisen.

– Vi er et konsulentselskap med dyktige fagfolk innen utvikling, UX, sikkerhet og produktutvikling, så her kan vi virkelig bidra til noe som både er viktig og akutt, sier Kenneth Kallestad, regionsjef IT i Experis.

Hackathonet arrangeres av frivillige i tech og startup miljøer i Norge.
-Dette initiativet stiller Experis seg bak som sponsor og er stolte over at så mange av våre egne konsulenter vil delta på dugnaden.
Konsulentene i Experis jobber i dag på mange kundeprosjekter og er med på å «holde hjulene i gang» hos våre kunder, også gjennom den spesielle situasjonen vi står for tiden. De jobber fra soverom, kjøkkenbord, boder og andre kreative arbeidsplasser.

Denne helgen derimot vil flere av konsulentene i Experis delta på hackatonet Hack the crisis Norway.

– Vi er et konsulentselskap med dyktige fagfolk innen utvikling, UX, sikkerhet og produktutvikling, så her kan vi virkelig bidra til noe som både er viktig og akutt. Arrangementet har tre målsetninger, som alle er viktig for både Experis, våre kunder og ikke minst samfunnet; Save Communities, Save Businesses og Save Lives, sier Kenneth Kallestad, Regionsjef IT i Experis.

Flere hundre deltakere er påmeldt hackathonet, fra de fleste deler av landet og fra mange ulike bransjer. Det er allerede innmeldt godt over 100 ulike, utfordringer og idéer som det skal jobbes med gjennom helgen; fra store utfordringer til små, kjappe og gode løsninger.

En av de som skal delta fra Experis er webutvikler Sindre Sperrud Kjær.

– Her meldte jeg meg på så snart jeg fikk med meg arrangementet. Hackathon og andre tiltak i lignende ånd føles som en veldig enkel måte å potensielt bidra stort til noe samfunnsnyttig. Uavhengig av om det er en selv som ender opp med å gjøre det avgjørende bidraget synes jeg det er viktig å delta når man kan, sier Sindre Sperrud Kjær.

Det blir veldig spennende å se resultatet av hackatonet i neste uke.

About the author

Related Posts