Advania kjøper eXpend

Med oppkjøpet av eXspend, vil Advania forsterke sine profesjonelle tjenester for å hjelpe kunder på sin digitale reise. Oppkjøpet underbygger Advanias ambisjon om å bli den foretrukne IT-leverandøren i Nord-Europa med et komplett tjenestetilbud til eksisterende og nye kunder.

Nøkkelinformasjon om transaksjonen:

  • Advania, et porteføljeselskap av fond forvaltet av Private Equity-teamet hos Goldman Sachs Asset Management, har kjøpt opp eXspend fra ledelsen og andre aksjonærer.
  • Advania, med røtter tilbake til Island i 1939, er en ledende IT-leverandør i Nord-Europa med virksomhet i Sverige, Island, Norge, Storbritannia, Danmark og Finland.
  • eXspend er et strategisk rådgivnings-, konsulent- og programvareselskap med fokus på sky og digitalisering i SMB-markedet i Norge.
  • Transaksjonen gjør det mulig for Advania å skalere de profesjonelle tjenestene i Norge, og fortsette å bygge et bredt tilbud innen rådgivning, drift og produkt- og programvaretjenester.

Advania-gruppen har som mål å bli den foretrukne IT-leverandøren i Nord-Europa. I Norge gjør denne kombinasjonen at Advania kan tilby et bredere utvalg av profesjonelle tjenester til både eksisterende og nye kunder. Videre vil Advania og eXspend skape en førsteklasses arbeidsplass for ansatte, som lar de eksepsjonelle talenter fra begge selskapene blomstre i et gründermiljø og med en desentralisert modell nær kundene i det norske markedet.

– Det er veldig spennende for oss å ha Hans-Ingar og eXspend-teamet med i Advania på vår vekstreise i Norge. Oppkjøpet «passer som hånd i hanske» i Advania, og sikrer at ansatte kan videreutvikle seg og vokse. Vi ser betydelige muligheter for å bringe den nye kompetansen til våre kunder i det norske markedet, sier Espen Hartz, CEO i Advania Norge.

– Etter fire svært vellykkede år med å bygge eXspend er vi nå klare for neste steg på vår reise. Det er derfor en glede å kunne slå seg sammen med Advania, som vi anser som det mest attraktive IT-selskapet i Norge. I Advania skal vi sammen skape en unik kultur som setter konsulenten og kompetanse i sentrum, samt har fokus på å løfte rådgivning og konsulentfaget innenfor IT til et nivå det virkelig fortjener å være på. Sammen med våre innovative kunder, er vi faktisk helt avgjørende for å skape en bærekraftig utvikling for samfunnet vårt. Ved å samkjøre den rådgivende forretningen til eXspend med de dyktige konsulentene i Advania, vil vi ha alle muligheter til å utvikle et konsulentmiljø av og for de som ønsker å bli de beste IT konsulentene i markedet. Våre rådgivere vil også passe perfekt inn sammen med eksisterende produkt- og Managed Services forretning i Advania, sier Hans-Ingar Løvstad, CEO i eXspend.

Kilde: Advania

About the author

Related Posts